Türk Yıldızları Yozgat Semalarını Renklendirecek

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi (Türk Yıldızları) Türk Hava Kuvvetlerini tanıtmak, Türk halkının hava kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak amacıyla 26 Temmuz 2015 tarihinde hava gösterisi yapacak

Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan; Türk havacılarının imkan ve kabiliyetlerini korkusuz bir disiplin içinde gökyüzüne yazan Türk Yıldızları’nın Yozgat’ta gerçekleştireceği gösterinin etkin hale getirilmesi ve olası aksaklıkların çözümü noktasında toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Abdulkadir Yazıcı Başkanlığında yapılan toplantıya Türk Yıldızları Filo Komutanı Hv. Plt. Kur. Bnb. Şenol Çetin, Bas. Hlk. İlş. Sb. Hv. Kont. Ütgm Selim Şensoy, Bas. Hlk. İlş. Asb. Kd. Bçvş. Celal Özdemir ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Filo Komutanı Hv. Plt. Kur. Bnb. Şenol Çetin yaptığı açılış konuşmasında geçtiğimiz üç hafta boyunca önce Finlandiya daha sonra Polonya ve Romanya da gösteriler yaptıklarını, Pazartesi günü yurda döndüklerini ve ayaklarını tozuyla da buraya geldiklerini belirterek, "Yozgat ilimizde ilk kez düzenleyeceğimiz gösterimizin için koordinasyon toplantısında bir araya geldik" dedi.

Daha sonra Basın Halkla İlişkiler Subayı Hv. Kont. Ütgm Selim Şensoy ise verdiği brifingde Türk Yıldızları amacının; Türkiye Cumhuriyeti Devletini en iyi şekilde temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıtmak, Türk Hava Kuvvetlerinin disiplin ve kabiliyetini anlatmak ve gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak olduğunu ifade ederek, "Türk Hava Kuvvetlerinin milli takımı olan Türk Yıldızları olarak Yozgat Valiliğinin daveti ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın emri ile 26 Temmuz 2015 tarihinde Yozgat’ta gösteri yapmayı planlamaktayız. Bizler yapacağımız bu gösteriye tüm Yozgat halkımızı şimdiden davet ediyoruz. Gösterimizi Kayseri ilinden kalkacak olan 7 adet süpersonik savaş uçağı ile icra edeceğiz. Gösteri saati ve yerini bugün yapacağımız keşif sonrasında duyuracağız" diye konuştu.

Türk Yıldızları’nın, Dünya’nın sayılı süpersonik akrotimlerinden birisi olduğunu belirten Vali Yazıcı da yaptığı konuşmada ,"Türk Yıldızlarının yapacağı gösteri insanlara çok değişik duygular yaşatıyor ve çok büyük bir coşku veriyor. Çünkü bizim ekibimiz dünyanın önde gelen akrobasi timlerinden bir tanesi. Özellikle Yozgat’ta ilk kez yapılacak olan bu gösteriyi halkımızın görmelerini çok istiyorduk. 26 Temmuz tarihinde inşallah Yozgat’ta bir panayır havasında, tüm ilçelerimizden de vatandaşlarımızın katılımını sağlayarak geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA