Öğrencileriyle Birlikte Dünya Şampiyonasında Boy Gösterecek

Samsun'da yaşayan bedensel engelli sporcu ve antrenör Musa Davulcu, öğrencileriyle birlikte dünya şampiyonasına katılacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyor.

Canik Belediyesi Spor Kulübü sporcusu ve antrenörü 32 yaşındaki Davulcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşındayken yataktan düştüğünü, ezilen sağ bacağına yanlış tedavi uygulanması sonucu bedensel engelli kaldığını söyledi.

Spora atletizmle 2009 yılında başladığını belirten Davulcu, "Bu sürede 12 Türkiye rekoru kırdım. İki kez Avrupa şampiyonasına katıldım. 2012 Londra Olimpiyatları barajını geçtim ancak kota nedeniyle gidemedim. Nisan ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda cirit, gülle, disk atmada yeni Türkiye rekorları kırdım" dedi.

İlk hedefinin, Kasım ayında Katar'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda başarı elde etmek, ardından da Rio Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı formayı başarıyla taşımak olduğunu vurgulayan Davulcu, antrenmanlarını aksatmadan yoğun tempoda sürdürdüğünü belirtti.

-"Yetiştirdiğim sporcularla birlikte Dünya şampiyonasına katılacağız"

Yaklaşık iki yıl önce kendisi gibi bedensel engelli sporculara antrenörlük yapmaya başladığını anlatan Davulcu, "Engelli kardeşlerimizi sporla tanıştırıyoruz. Onların da bizimle birlikte dünya şampiyonalarına katılması bizim için ayrı bir sevinç, ayrı bir gurur. Hedefimiz, onların hem sporda başarılı olmalarını hem de sporla birlikte sosyal hayata atılmalarını sağlamak. Hedeflerimiz arasında önümüzdeki yıllarda olimpiyatlara katılacak sporcu çıkarmak. Samsun ve ülke sporuna başarılarımızla katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Başarı geldikçe desteğin geldiğini vurgulayan milli sporcu aslında başarıdan önce sporculara destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Antrenör Orhan Yüzer ise Musa Davulcu ile 3 yıl önce çalışmaya başladığını belirterek, "Musa ile üç yıl önce çalışmaya başladık. Bu sürede birçok başarıya imza attık. Türkiye rekorları kırdı. Musa şimdi engelli kardeşlerin başarısına katkı vermek için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA