Milli Cimnastikçi Şamiloğlu, Aktif Sporculuk Hayatını Noktalıyor

Dünya şampiyonu milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası spor hayatını sonlandıracağını söyledi.

Bu yılın mart ayı içinde Almanya'nın Cottbus kentinde düzenlenen Cimnastik Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu, 2016 Olimpiyatlarına Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor

Şamiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir aranın ardından 2013 yılında cimnastiğe geri döndüğünü, kendisini hep şampiyon pozisyonunda gördüğünü ve bunu da kanıtladığını söyledi.

35 yaşında olduğunu ve bu yaşta bunları başarmanın kendisini ayrıca mutlu ettiğin belirten Şamiloğlu, "Benim şu anda gittiğim yolu, dünyada giden çok insan yok. Bu yaştan sonra hala bunları yapabilmek güzel bir şey. O dinginliği, o dinçliği hissetmek, o pozisyonda olduğunu bilmek çok farklı bir duygu" diye konuştu.

- Olimpiyat kotası

2016 yılında yapılacak olan olimpiyatlar için bir erkek ve bir kadın sporcu kotasının yüzde 90 elde edildiğini aktaran Şamiloğlu, şöyle devam etti:

"Biz bunu daha da artırmaya çalışıyoruz. 6 alette olimpiyada gitmek çok zor değil. Çünkü o kapasitede sporcularımız var. Takım olarak gidemediğimiz için sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü takım olarak gitmek çok zor. İlk 12 takım gidiyor ve sizin 6 alette de 5 sporcunuzun da çok iyi olması gerekiyor. Çin ve Rusya ile yarışıyorsunuz. Biz takım olarak geçemediğimiz için zaten 2 kişi gitmeye çalışıyoruz. Ben Dünya Şampiyonasında madalya aldığım takdirde 2016 Olimpiyatlarına gidecek olan sporcu sayısını sayısı 3'e çıkartacağız. İbrahim Çolak aldığı takdirde bunu 4'e çıkartacak. Hedefimiz bu sayıyı yükseltmek" dedi.

- "Spor hayatımı sonlandıracağım"

Şamiloğlu, kendisinin 2016 yılında 36 yaşında olacağına dikkati çekerek, "2016 olimpiyatlarında madalya aldıktan sonra spor hayatımı sonlandıracağım. Devam edebilirim önümde örnekler var. 39 yaşında bırakan sporcular var ama ben 36 yaşımda bu işi bırakmayı düşünüyorum. Çünkü geride bıraktığım bir çok şey oldu. Ailenize ayıracağınız vakti ayırmadınız. Özel hayatınızda bir çok şeyde fedakarlık yaptınız. Normal bir yaşantıya dönmek istiyorum. Sporcunun hayatı gerçekten çok zor bir hayat. Bazı eksiklikleri tamamlamak istiyorum" sözlerine yer verdi.

- "Madalyalı, ahlaklı sporcular olmamız gerek"

Kendisini takip eden ve başarılı olan çok sayıda sporcu olduğunu da vurgulayan Şamiloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzimden gelen çok başarılı sporcular var. Takımdaki en büyük sporcu benden en az 13 yaş küçük. Onlara bütün tecrübelerimi olabildiğince aktarıyorum. Hem sportif açıdan, hem davranış açısından hem de ahlaki açıdan sporun özüyle alakalı çok konuşuyoruz. Yarışmalarda madalya alabilirsiniz. Madalyalı sporcu olmak başka bir şey ama şampiyon olmak başka şey. Bunu olabildiğince empoze etmeye çalışıyorum. Madalyalar zaten gelecek. Bizim madalyalı ve ahlaklı şekilde o şampiyonluğu taşıyan sporcular olmamız gerekiyor. İnşallah bu çerçevede bir şeyler verebiliyorumdur."

Kaynak: AA