Pınar Karşıyaka'da Şampiyonluk Sevinci

Türkiye Basketbol Ligi'nde şŸampiyonluğŸa ulaşŸan Pınar KarşŸıyaka'nın başŸantrenörü Ufuk Sarıca, büyük bir emek vererek başŸarıya ulaşŸtıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şŸampiyonlukla ilgili duygularını aktaran Sarıca, "Takımıma helal olsun, bunu hak ettiler. Bütün senenin emeğŸi var" dedi.

İyi organize olup işŸe odaklanmaları halinde başŸarının geleceğŸini kaydeden Ufuk Sarıca, "Günden güne o inançla sahada organizasyonu büyütürseniz neler yapılabileceğŸini gösterdik. 28 sene sonra kupa olması gerçekten çok önemli. Türkiye ligini şŸampiyon tamamladık. Bu bir mucize. Banvit, Fenerbahçe ǜlker ve Anadolu Efes'i yenerek şŸampiyon olmak gerçekten mucize" diye konuşŸtu.

şžampiyonluğŸun camiaya hayırlı olmasını dileyen Sarıca, "Bu daha güzel günlerin başŸlangıcı. Kendi adıma çok mutlu ve onurluyum" ifadelerini kullandı.

- "Avrupa Ligi'ne katılacağŸımızı düşŸünüyorum"

Sarıca, elde ettikleri şŸampiyonluğŸun ardından Avrupa Ligi'nde yer almayı hak ettiklerini ve bunu beklediklerini dile getirdi.

Takımda 3 sezonluk yapılanmayla bu noktalara geldiklerini anlatan Ufuk Sarıca, şŸunları söyledi:

"En azından bir sezon daha takımdaki temel kurguyu korumak istiyoruz. Avrupa Ligi olursa ona göre takım kurmak zorundayız. LJalışŸmalarımız var. Gerekli bütçeyi de sağŸlayacağŸız. Avrupa Ligi ile ilgili 23 Haziran Salı günü görüşŸmeye gideceğŸiz. Zaten kazanılmışŸ bir hak. şžampiyonluktan sonra Pınar KarşŸıyaka'nın Avrupa Ligi'nde oynayacağŸını düşŸünüyorum."

Kaynak: AA