Pınar Karşıyaka Şampiyonluğa Yakın

Türkiye Basketbol Ligi Play-off final serisinin 4. maçında Anadolu Efes’i konuk eden Pınar Karşıyaka, normal süresi 82-82 biten zorlu mücadelenin uzatma bölümünde rakibini 91-88’lik skorla mağlup ederek, seride durumu 3-1’e getirdi.

Pınar Karşıyaka, 19 Haziran Cuma günü İstanbul’da oynanacak olan 5. maçı da kazanması durumunda 28 yıl aradan sonra 2. şampiyonluğunu elde edecek.

Maçın ardından yaptığı açıklamada müthiş bir galibiyet aldıklarını belirten Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Saha avantajı bizde ama karşımızda çok değerli bir rakip var. Ne kadar eksik olsalar da bazı konularda bizden farklı konumdalar. Bugün 3 periyot onların istediği gibi geçti. 5-6 bin kişilik taraftar baskısı onları strese soktu. Bu sene şampiyonluğu elde edersek ki bir galibiyetimiz kaldı, tarihe geçecek bir şampiyonluk olacak" dedi.

Euroleague isteklerini yineleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Bir hayalimiz var, hep söylüyoruz. Bu hayalimize de 1 maç kaldı” diye konuştu.

ANADOLU EFES CEPHESİ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında oldukça gergin olduğu gözlenen Anadolu Efes’in başantrenörü Dusan Ivcovic, geçtiğimiz pazar günü oynanan karşılaşmanın ardından yaptığı “Devlete karşı oynuyoruz” açıklamasını bir gazetecinin, “5’e karşı 8 oynuyoruz” şeklinde çevrildiğini öğrenince soruyu soran gazeteciyle sözlü tartışmaya girdi.

Federasyon görevlisi tarafından sakinleştirilen Ivcovic, “Benim takımım böyle zor bir maçı oynamaya hazırdı. 16 sayı önde geçirdiğimiz bir maçı kazanmamız gerekiyordu. Takımımın bu maçta gerekli dersi alabileceğine inanıyorum. Karşıyaka’nın oyun sitilini çok beğeniyorum, seyircisi de çok destek veriyor. Bir yerlere gelmek için daha çok çalışmalıyız. Oyuncularıma ‘Anadolu Efes şampiyon olacak’ demiştim, bunu burada tekrarlamak istiyorum” dedi.

Basket olması gereken bir pozisyonlarının hakemler tarafından verilmediğini söyleyen tecrübeli hoca, “Bugünkü maçı biz kaybettik ve o verilmeyen pozisyonu bu seviyedeki hakemlerin çalması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA