Yozgatlı İş Adamları Yozgatspor İçin Biraraya Geldi

Yozgatlı iş adamları Yozgat Belediyesi öncülüğünde Yozgatspor için biraraya geldi.

Yozgat Grand Ser Otelde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Kazım Arslan, Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, TSO Başkanı Metin Özışık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Yozgat Belediye Başkanı Arslan, Yozgatspor’un Yozgat’ın bir gerçeği olduğunu belirterek, “ Yozgat’ta yetişmiş Yozgat’ın ekmeğini yiyen Yozgatlı insanlar olarak bu takımı sahiplenmemiz ve en güzel şekilde Yozgat’ı temsil etmesini sağlamamız gerekiyordu. Kulüp bu güne kadar şirket yapısıyla geldi. Bu güne kadar hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Süper ligi yaşattılar ama geldiğimiz nokta da mevcut yapı ile gitmesinin mümkün olmadığını gördük. Yozgat belediyesi olarak toplumun önüne düşüp bu işin öncülüğünü yapmaya çalıştık. Mevcut yapının Yozgat’ın hayrına olmadığını gördük belediye olarak öncülük yaparak Yozgatspor’u daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın adımını attık. Bu konuda Şefaatli Belediye Başkanımız Zeki Bozkurt’a teşekkür ediyorum. Bal ligine çıkan Şefaatli Belediyesporu Yozgat’ı temsil eder duruma getirdi” dedi.

Yozgatspor’un Yozgat’ın takımı olduğunu ve bu takımın Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmesi için herkesin gücü imkanında taşın altına elini koyması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Arslan, “Yozgatspor’un temelini atmış olduk. Bundan sonrasını hep beraber götüreceğiz, herkesin elin taşın altına koymasını istiyoruz. Daha az hata ile Türkiye’ye örnek bir kulüp oluşturmak istiyoruz. Bugün nasıl borçsuz ise sezon sonunda da borçsuz olarak kapatmak istiyoruz. Her şeyin şeffaf olmasını istiyoruz. Her şeyin görünen bütçe içerisinde gitmesini isityoruz. Herkese anlımız akıyla hesabımızı verebilelim. Sezon sonunda da inşallah Yozgat’ı amatör ligden 3’ücüncü lige taşıyalım ve hep birlikte mutlu sonuca ulaşalım istiyorum. Burada başkan olarak benim aldığım rol zamanında atılması gereken adımları atmakla sınırlıdır. Bu safhadan sonra çok geniş katılımlı bir yapı ile bu işi sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İş adamları da toplantıda Yozgatspor için ellerinden gelen desteği vereceklerini söz verirken, İş Adamlarından Zafer Özışık,” Herkesin söz verdiği rakamları vermesi gerekir. Çünkü hesaplar ona göre yapılacaktır, yüksek rakam verip ödememek yönetimi sıkıntıya sokacaktır. Yozgatspor Yozgat’ın takımı ve herkesin de buna sahip çıkması gerekir” dedi.

Yapılan değerlendirmelerin sonunda iş adamları ödeyebilecekleri rakamları açıklarken, toplantı sonunda 325 bin TL yardım sözü alındı.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, söz verilen rakamların çok düşük olduğunu, bu rakamların küçük bir ilçe olan Şefaatli’den dahi toplana bileceğini belirterek iş adamlarına sitem etti.

Toplantı sonunda konuşan Belediye Başkanı Arslan, katılımlarından dolayı bütün iş adamlarına teşekkür ederek, “Bu bir başlangıç oldu, inşallah bundan sonra yardımların artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA