Köpekler Frizbi Şampiyonası İçin Yarıştı

Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmayla 20 köpek ve eğitmeni, Amerika'da yapılacak "Yetenekli Köpekler Frizbi Şampiyonası"na katılmak için hünerlerini sergiledi.

Kağıthane Belediyesi, Köpek Irkları Federasyonu ve Border Collie Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Köpekli Frizbi Dünya Şampiyonası Türkiye Elemeleri" Kağıthane'deki Hasbaheçe Mesire Alanı'nda yapıldı.

Elemede, 20 köpek ve eğitmeni Amerika'da düzenlenecek şampiyonaya katılabilmek için yarıştı. Yarışmaya katılan köpekler ve eğitmenleri frizbiyle yaptıkları gösterilerdeki başarılarına göre yabancı hakemler tarafından puanlandırıldı.

Yarışmaya "Paper" adlı köpeğiyle katılan Uğur Kurşun, daha önce Avusturya'da düzenlenen şampiyonada birincilik kazandıklarını söyledi.

Türkiye'de köpekli sporları geliştirmek amacıyla yarışmayı düzenlediklerini ifade eden Kurşun, "Bir amacımız da köpeklerin sahipleri tarafından sokağa atılmasına karşı duyarlılık oluşturmak. Bu spor herkesin köpeğiyle birlikte günde 10-15 dakika çalışarak yapacağı bir spor. Hem insanın beyni ve bedenini hem de köpeğin beyni ve bedenini çalıştıran bir spor" diye konuştu.

Kaynak: AA