Gençlerbirliği'nde Transfer Durdu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden GençlerbirliğŸi, Artem Radkov, Liviu Antal ve Nemanja Tomic ile yolları ayıramadığŸı için transferi durdurdu.

AA muhabirinin aldığŸı bilgiye göre, sezona kadrosunda 10 yabancı ile başŸlamayı planlayan başŸkent temsilcisi, Radkov, Antal ve Tomic'ten kulüp bulmalarını istedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı statüsünde yaptığŸı değŸişŸikliğŸe rağŸmen, altyapısından yetişŸen yerli oyuncuların forma şŸansı bulabilmesi için yabancı oyuncu kontenjanının tamamını kullanmayacak kırmızı siyahlı ekipte, transfer politikası Radkov, Antal ve Tomic'in durumu ve yeni teknik direktör İskoç Stuart Baxter'ın raporu doğŸrultusunda belirlenecek.

Teknik direktör Mehmet ǖzdilek döneminde 1 Ocak 2014'te kadroya katılan ve başŸkent ekibiyle 1 yıl daha sözleşŸmesi olan Belarus futbolcu Radkov, iki sezonda sadece 324 dakika kırmızı-siyahlı formayı giydi.

BaşŸkent ekibine geçen sezon başŸında katılan Rumen Antal ise devre arasında İsrail'in Beitar Jerusalem takımına kiralık gönderildi. GençlerbirliğŸi ile 2 yıl daha sözleşŸmesi bulunan Antal, kırmızı-siyahlı formayı Süper Lig'de 9, Türkiye Kupası'nda ise 5 kez giydi. Türkiye'de toplam 618 dakika sahada kalan Rumen futbolcu, 1'i ligde 4 gol atabildi.

Sırp orta saha Tomic ise 3 sezonda 2 bin 348 dakika kırmızı-siyahlı formayla yeşŸil sahada görev yaptı. BaşŸkent ekibine 2012-2013 sezonunun devre arasında dahil edilen Tomic, aynı sezon 8 karşŸılaşŸmada forma giyerek, 401 dakika sahada kaldı.

2013-2014 sezonunda 3'ü Türkiye Kupası, 15'i Süper Lig toplam 947 dakika süre alan Sırp futbolcu, geçen sezon ise 5'i Türkiye Kupası, yine 15'i Süper Lig olmak üzere 20 karşŸılaşŸmada kırmızı-siyahlı formayla sahada kaldı. Geçen sezon bin dakika oynayan Tomic, rakip fileleri 5 kez havalandırdı.

- Gidenler

GençlerbirliğŸi, sezonun tamamlanmasının ardından 4 yabancı futbolcusuyla sözleşŸme yenilemedi.

BaşŸkent ekibi, Sırp futbolculardan Dusco Tosic ve Radosav Petrovic, FildişŸi Sahili'nden Jean-Jacques Gosso ile Belaruslu Alexander Hleb'e sözleşŸme uzatma teklifi yapmadı.

Tosic, BeşŸiktaşŸ ile anlaşŸırken, Petrovic ise Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 5 yıllık sözleşŸme yaptı.

Kırmızı-siyahlı takımda, yerli futbolculardan Nizamettin LJalışŸkan ve Sedat Bayrak'a uzatma teklif edilmezken, sözleşŸmeleri devam eden Guido Koçer, Mervan LJelik, ǖzgür İleri, Artun Akçakın ve Ersel Aslıyüksek'ten de kulüp bulmaları istendi.

- Gelenler

Radkov, Antal ve Tomic'in gitmesi durumunda 1 ya da 2 yabancı transferi daha planlayan başŸkent temsilcisi, şŸu ana kadar dışŸ transferde 5 futbolcuyla sözleşŸme imzaladı.

İsveç'ten kaleci Per Johannes Hopf, defans Walid Atta ve ön libero Panajotis Dimitriadis'u kadrosuna katan GençlerbirliğŸi, Romanya'dan sol bek Iasmin Latovlevici ve orta saha oyuncusu Martin Spelmann'ı transfer etti.

Altyapısından çıkardığŸı futbolculara yatırım yapan ve şŸu ana kadar yerli takviyesine gitmeyen başŸkent temsilcisi, sözleşŸmesi biten futbolculardan Hakan AslantaşŸ ve altyapısında yetişŸen DoğŸa Kaya'yı kadroda tuttu.

Kaynak: AA