Anadolu Efes Spor Kulübü'nden Açıklama Açıklaması

Anadolu Efes Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Pınar KarşŸıyaka ile oynadıkları ikinci maçta yaşŸanan olaylar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiğŸi cezalarla ilgili açıklamada bulundu.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, karşŸılaşŸmada Pınar KarşŸıyaka taraftarlarının maçta yaptığŸı küfürler nedeniyle uyarı anonsu yapılmadığŸı belirtilerek, şŸu ifadelere yer verildi:

"KarşŸıyaka taraftarlarınca maç boyunca gerek oyuncularımıza, gerek taraftarlarımıza edilen küfürler nedeniyle ne maçın hakemi ne de maçın gözlemcisi görevleri olduğŸu halde bir uyarı anonsu yapma gereğŸi duymamışŸlardır. Bu konuda kulübümüz yetkilileri maçın gözlemcisini uyarmışŸlar ancak bir sonuç elde edememişŸlerdir. Aynı hakem ve gözlemci, yöneticimiz ve oyuncumuz küfür ettiğŸi gerekçesiyle maç sonunda rapor tutmuşŸlardır. Bir başŸka deyişŸle, yüzlerce kişŸinin ettiğŸi küfürleri duymamışŸlar, iki kişŸinin ettiğŸini ileri sürdükleri küfürleri o gürültülü ortamda duymuşŸ olduklarını belirtmişŸlerdir. Bu durumun takdirini sizlere bırakıyoruz. Dünyada görülmeyecek bir şŸekilde final serisinin ortasında böylesine tartışŸmalı bir kararı alanlar, şŸampiyon takımı belirleme adına ciddi bir vebal altında kalabileceklerdir."

KarşŸılaşŸmada yaşŸanan olayların verilmeyen bir faul atışŸı sonrası gelişŸtiğŸi savunularak, şŸöyle denildi:

"Olayların basketbol kamuoyunun büyük bir çoğŸunluğŸu ve tarafımızdan faul olduğŸu kabul edilen ve hakemler tarafından çalınmayan bir pozisyon sonrası olduğŸunu hatırlamakta yarar vardır. Yani, yaptıkları hata olayların başŸlangıcı olmuşŸtur ve bunun sorumluluğŸunu taşŸımak durumundadırlar. Maçın başŸ hakemi Emin MoğŸolkoç, görüntü kayıtlarında çok net görülebilecek şŸekilde, maç sonrası kendisini soyunma odasına götürmek için gelen görevliyi reddederek, adeta olay çıkmasını beklemişŸtir. Bu konunun çok iyi değŸerlendirilmesi gerekmektedir."

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, kulübe dün gönderdiğŸi yazıda genel menajer Engin ǖzerhun ile oyuncular Thomas Heurtel, Dario Saric, Nenad Krstic ve Efstratios Perperoglou'ndan 24 saat içinde savunma göndermelerini talep ettiğŸi belirtilen açıklamada şŸu görüşŸlere yer verildi:

"13 Haziran 2015 saat 14.18'de gönderdiğŸimiz savunmalar karşŸılığŸında aynı gün, sadece bir saat sonra 15.23'de Disiplin Kurulu, kararlarını kulübümüze göndermişŸtir. Disiplin Kurulu'nun Anadolu Efes için kararı bir saat gibi kısa bir süre içinde alması, ancak mayıs ayı başŸında oynanan BeşŸiktaşŸ-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar için kararını yaklaşŸık bir ayda alması son derece ilginçtir. Konu, Anadolu Efes olduğŸu zaman titizlik noktasını en üst düzeye taşŸıyanların her zaman, her maçta, her koşŸulda Anadolu Efes'e gösterdikleri yaklaşŸımı herkese aynı biçimde uygulayacaklarına inanmak istiyoruz."

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin ǖzerhun'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira, lacivert-beyazlı oyunculardan Thomas Heurtel'e 2 maç men ve 15 bin lira, Dario Saric, Nenad Krstic ve Efstratios Perperoglou'na da 10 biner lira para cezası vermişŸti.

Kaynak: AA