Sivasspor: 2 Fenerbahçe: 3 maç sonucu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı.

Sivasspor: 2 Fenerbahçe: 3 maç sonucu
Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın düdük çaldığı karşılaşma 3-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sivasspor'un gollerini 8. dakikada Mehdi Taouil ve 24. dakikada Cicinho atarken Fenerbahçe'yi 3 puana taşıyan golleri 9. dakikada Diego Ribas, 56'Da Webo ve 87'de Moussa Sow kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 66'ya çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Sivasspor ise 35 puanda kaldı. Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek. Sivasspor ise Başakşehir'e konuk olacak.

KARTAL'DAN EMENIKE SÜRPRİZİ!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sivasspor karşısında, geçen haftaki Balıkesirspor maçı ilk 11'inden 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü.

Sarı kart cezası nedeniyle Sivas'a getirilmeyen Bruno Alves'in yanı sıra Dirk Kuyt ve Pierre Webo da ilk 11'de şans bulamadı. Bu futbolcuların yerine Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün ve Emmanuel Emenike ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Kartal, 18 kişilik kadroda Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Michael Kadlec, Serdar Kesimal, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve Pierre Webo'ya yer verdi.

Alves'in yanı sıra hafta içinde dünya evine giren sarı kart cezalısı Selçuk Şahin ve sakatlığı bulunan Mehmet Topuz da Sivas'a getirilmedi.

YILDIRIM ŞEREF TRİBÜNÜNDE


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tarafından 'sportmenliğe aykırı' açıklamaları nedeniyle verilen 60 günlük hak mahrumiyeti cezası sona eren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile takip etti.

Karşılaşmayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da izledi.

SERGEN YALÇIN'DAN ZORUNLU ROTASYON

Sivasspor'da sezonu kapatan Michael Eneramo ve İbrahim Toraman'ın yanı sıra defans hattının önemli isimlerinden stoper Manuel Da Costa, sol bek Ziya Erdal ve kaleci Korcan Çelikay, sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

SİVAS GOLLE BAŞLADI!


Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bu mücadele çok hızlı başladı. Ev sahibi Sivasspor 8. dakikada ilk golü buldu ve Fenerbahçe'nin planlarını bozdu. Ani gelişen atakta Batuhan, rakip yarı alanda hızla ileri çıkıp sağ çaprazdan ceza alanına giren Taouil'e pasını verdi. Taouil'in şutunu Volkan çeldi. Atağın devamında Burhan topu alıp yeniden Taouil'e oynadı. Taouil'in sol köşeye vuruşunda top ağlara gitti.

F.BAHÇE'DAN DIEGO İLE FLAŞ CEVAP!


Zorlu Sivas deplasmanında erkenden geriye düşen Fenerbahçe golün hemen ardından Brezilyalı yıldızı Diego Ribas'la eşitliği yakaladı. Golün santrasının devamında sol kanattan gelişen atakta Alper'in kale sahasına çevirdiği topta Emenike'den seken topa Diego vurduve top ağlara gitti. Maçın henüz 9. dakikasında skor 1-1'e gelmiş oldu.

SOW ÇOK NET KAÇIRDI!


Eşitlik golü sonrasında rakip kalede baskı kuran Fenerbahçe üstünlük sayısını aramaya başladı. Bu anların en önemlisinden Sarı-lacivertli ekibin golcüsü Moussa Sow yararlanamadı. Emenike, rakibiyle girdiği ikili mücadeleden galip ayrıldı ve ceza alanı içi sağ çaprazındaki Sow'a pasını attı. Sow topa sağ ayağının dışıyla çok sert vurdu ama top üstten az farkla dışarıya gitti.

CICINHO'DAN AKILLI FÜZE! FRİKİK...

Fenerbahçe baskısını kıran Sivasspor üstünlük golünü 24. dakikada frikikten buldu. Burhan Eşer'in yerde kaldığı pozisyon sonrası serbest vuruş kazanan ev sahibinde başarılı sağ bek Cicinho harika bir vuruşla Volkan Demirel'i mağlup etti ve takımını 2-1 öne geçirdi.

BURHAN BOŞ KALEYE ATAMADI!


Ev sahibi Sivasspor 29. dakikada 3. gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Aatif, son çizgi yakınlarından Volkan'dan sıyrılıp topu içeriye çevirdi ama Burhan'ın boş kaleye vuruşunda top üstten dışarıya gitti. Bu pozisyon sonrasında Fenerbahçe'nin baskısı yeniden başladı.

İlk yarının kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve Sivasspor ilk 45 dakikayı Fenerbahçe karşısında 2-1 önde tamamladı.

WEBO'NUN ŞUTUNU ERTUĞRUL ÇIKARDI


Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna giren Webo, maçı hareketlendiren isim oldu. Konuk ekip 48. dakikasında sol kanattan bu kez serbest vuruş kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında Ertuğrul topa müdahale etti. Ardından boşta kalan topa Webo çok sert vurdu ama Ertuğrul aynı güzellikte çıkardı.

NÖBETÇİ GOLCÜ WEBO AFFETMEDİ


Sivas deplasmanında gol arayan Fenerbahçe'ye nöbetçi golcüsü Webo'dan yardım eli geldi. 56. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında Sow, topa vurmak istedi ama onun vuramadığı topu alan Webo'nun kaleye sert şutunda top ağlarla buluştu. Bu golle maça yeniden denge geldi. 2-2

DIEGO BU KEZ DİREĞE TAKILDI!


Fenerbahçe'de maçın en istekli ismi Diego Ribas, 70. dakikada 2. golüne yaklaşı. Rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Caner'in kaleye şutunda seken top Egemen'in önünde kaldı. Egemen'in şutu yine savunmadan sekti. Atağın devamında Diego'nun ceza alanı dışından şutunda top direğe çarpıp dışarıya gitti.

EGEMEN YAN AĞLARI SARSTI!


Fenerbahçe 74. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşun sonrasında ceza alanına yapılan ortada Egemen'in kafa vuruşunda son anda Ertuğrul topu çıkarmayı başardı. Atağın devamında tam bir karambol oluştu ve yine Egemen sol çaprazda boşta kalan topa vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

MOUSSA SOW HAYAT VERDİ!


Galibiyet golü içn baskısını artıran Fenerbahçe aradığı golü 87. dakikada Moussa Sow'la buldu. Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Egemen'in indirdiği topu kontrol eden Sow'un kale sahası içinden kaleye vuruşunda top ağlarla buluştu.