Futbol Açıklaması Bundesliga

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) oynanan 32. hafta karşılaşmasında Bayern Münih, sahasında Augsburg'a 1-0 yenildi.

İki hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih'te kaleci Reina, 13. dakikada ceza sahsında Augsburglu oyuncu Raul Bobadilla'yı düşürmesi sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Augsburg takımının kazandığı penaltı atışını Paul Verhaegh gole çeviremedi.

Halil Altıntop'un formasını giydiği Augsburg 71. dakikada Bobadilla'nın attığı golle 1-0 üstünlüğü sağladı. Maçta başka gol olmadı ve Augsburg karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Bayern Münih, ligde şampiyonluğunu ilan ettikten sonra Almanya Kupası'nda Borussia Dortmund, ligde Bayer Leverkusen ve UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona'nın ardından Augsburg'a da yenilerek üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

Bavyera ekibi 76. puanla liderliğini sürdürürken, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeyi hedefleyen Augsburg 46 puan ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi.

Borussia Mönchengladbach da sahasında Bayer Leverkusen'i ikinci yarıda Kruse, Herrmann ve Traore ile bulduğu gollerle 3-0 yendi.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan katılmak isteyen Borussia Mönchengladbach, 63 puan ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Bayer Leverkusen ise 62 puanı bulunan Wolfsburg'un ardından 58 puanla 4. sırada yer aldı.

- Ligde kalma mücadelesinde heyecan devam ediyor

Bundesliga'da alt sıralarda yer alan iki takım arasında dün oynanan karşılaşmada Hamburg ile Freiburg 1-1 berabere kaldı. Ligde son sırada yer alan Stuttgart sahasına Mainz 05'i 2-0 mağlup ederken, Hertha Berlin deplasmanda Borussia Dortmund'a 3-0 yenildi.

Sezonun ikinci yarısına henüz bir galibiyeti bulunmayan ve üç hafta önce teknik direktör Tayfun Korkut'un görevine son vererek yerine Michael Frontzeck'i getiren Hannover 96 da sahasında Werder Bremen ile 1-1 berabere kaldı.

Hertha Berlin 34 puanla 13., Hamburg da 32 puanla 14. sıradaki yerlerini korurken, bu takımları 31 puana sahip Freiburg, Hannover 96 ve Paderborn takip ediyor. Mainz 05'e karşı önemli üç puan alan Stuttgart, 30 puanla 18. ve son sırada bulunuyor.

- Sonuçlar

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Bayern Münih-Augsburg: 0-1

Eintracht Frankfurt-Hoffenheim: 3-1

Borussia Dortmund-Hertha Berlin: 2-0

Hannover 96-Werder Bremen: 1-1

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen: 3-0

Stuttgart-Mainz 05: 2-0

Ligde yarın Paderborn-Wolfsburg ve Köln-Schalke 04 maçları oynanacak.

Kaynak: AA