Filistin Engelli Voleybol Takımı Ereğli'de

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı, Ereğli'ye geldi.

Filistin Milli Takımı'nda kafile başkanı Muhammet Ziyad, kendileri için bir otelde düzenlenen organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve kendilerini evlerinde gibi hissettikleirni söyledi.

İsrail Devleti'nin Filistin'e zulüm uyguladığını belirten Ziyad, "Size Filistin'den Allah'ın selamını getirdim. Aslında Gazze'den çok sayıda sporcu kardeşlerimiz katılacaktı. İsrail Devleti onların gümrükten çıkışlarına izin vermedi. Bizi burada çok mükemmel bir şekilde karşıladınız. Biz de sizleri Filistin'e davet ediyoruz. Sizleri Filistin'de en güzel şekilde ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Filistinlilerin yaşadığı acıların bir an önce son bulmasını dileyerek, "Uzak yoldan geldiniz. Hem ülkemizi hemde ilçemizi mutlu ettiniz. Tüm dünyada acıların ve felaketlerin son bulmasını temenni ediyorum. Bizler sizlerin yanındayız, yalnız değilsiniz, burası da sizin bir eviniz" dedi.

Etkinlikler kapsamında Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı, yarın Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımıyla dostluk maçı oynayacak.

Kaynak: AA