Royal Halı Gaziantep - Torku Konyaspor Maçının Ardından

Royal Halı Gaziantep’in Torku Konyaspor’u 87-78 yendiği karşılaşmanın ardından her iki takımın baş antrenörleri açıklamalarda bulundu.

Torku Konyaspor Başantrenörü Aziz Bekir, herkesin maçı kazanmak istediğini ifade ederek, “Maçın psikolojisi biraz farklıydı. Bu psikolojinin içinden pek çıkamadık. Özellikle ilk devre. Ayrıca Royal Halı Gaziantep dış şutlarla müthiş bir yüzde ile oynadı ve ilk devre müthiş bir devre yaptı. Bu farkı yaptıktan sonra ikinci devre bunu korudular. Biz tabii maçı ilk devrede kaybettik. Onlar gerçekten iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Bugün bize çok ağır bastılar. Onları tebrik etmek lazım. Bütün eksikliklerimize rağmen bence bizim de tebrik edilmemiz lazım. Elhamdülillah iyi işler yaptık. Onlara da bize de seneye hayırlı olsun” dedi.

Royal Halı Gaziantep Başantrenör Jurij Zdovc ise, ”Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugünkü maçta iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Son bölümde rahatladığımız için biraz gerildim. Biraz hayal kırıklığına uğradım fakat maçı sonunda kazandık. Sezon olarak değerlendirmesine bakarsak, iyi bir sezon geçirdik. Lig, bu sene Türkiye tarihinin en zor liglerden biri oldu. Bu sezon tarihi bir lig oldu. Belki Avrupa’daki en güçlü lig değil ama en iyi liglerden biri diyebiliriz. O yüzden burada, bu şekilde bitirdiğimiz için memnunum. Fakat gidişata bakarsanız Play-off potasındaydık. Son bölümde Play-off dışında kaldığımız için biraz üzgünüm ama ligin kuvvetine bakarsanız şu anda iyi bir yerde bitirdik. Geçen sezona göre de yukarı doğru bir adım attık diyebilirim çünkü kupada bu sezon çeyrek finale kaldık. Geçen sezona göre lig çok farklı, çok kuvvetli. Bu sene bu ligi de bu şekilde bitirmek de açıkçası iyi iş olarak görülebilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA