Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali" 10 Haziran'da başlayacak.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında 51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin detayları görüşüldü ve festivalin 10-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, mayıs sonunda yapılması planlanan Kiraz Festivali'ni seçimler öncesine gelmesi nedeniyle 10-14 Haziran'a çektiklerini söyledi.

Bu sene öncekilerden farklı bir festival yaşanacağını belirten Eşkinat şöyle devam etti:

"Cumartesi ve Pazar günleri üniversite sınavları var. Cuma ve Cumartesi akşamları biz programımızı 9 da bitireceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Daha sonraki hafta da ramazan ayı başladığı için festivalimizi bu tarihte yapmaya karar verdik."

Festivalin detaylarının görüşülmesinin ardından oylamaya geçilirken oy birliği ile festival tarihleri kabul edildi.

- "Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali" etkinlikleri kapsamında Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması'nın ikincisi düzenlenecek.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Süleymanpaşa Belediyesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğinde yapılacak yarışmada, Türkiye'nin farklı yörelerini temsilen bir çok halk oyunu ekibinin yarışacağı belirtildi.

Açıklamada, her ekibin 10 kişiden oluşması koşulu getirildiği bildirilirken, birinci olan ekibe 6 bin TL., ikinci ekibe 3 bin TL., üçüncüye de bin TL. ödül verileceği kaydedildi.

- Türkiye Judo Milli Takımlar Koordinatörü Şilli'den Albayrak'a ziyaret

Türkiye Judo Milli Takımlar Koordinatörü Deniz Şilli, Ümit Bayanlar Judo Milli Takım Teknik Direktörü Hülya Şenyurt ve Ümit Erkekler Judo Milli Takım Direktörü Hakan Kapan ile birlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Şilli ziyarette, bir süredir Tekirdağ'da kamp yaptıklarını ve buradan da 8-12 Mayıs tarihlerinde Romanya'da yapılacak olan Avrupa Kupası müsabakalarına katılacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Albayrak ise judo milli takımı sporcu ve antrenörlerine Avrupa Kupası müsabakalarında başarılar diledi.

Kaynak: AA