PFDK Kararları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig, PTT 1 Lig ve Spor Toto 2. Lig'de yer alan kulüplere çeşitli cezalar verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle bordo-mavili kulübün 20 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ise Medicana Sivasspor karşılaşmasındaki taraftar olayları nedeniyle 10 bin lira para cezası aldı.

- Kayserispor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası

PFDK, PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Kayserispor'a, Antalyaspor maçındaki taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

Sarı-kırmızılı ekip, çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ayrıca tribün kapatma cezası aldı. Seyircisiz oynama cezası öncelikle infaz edilecek Kayserispor'un toplam 155 bin 500 lira da para cezası alması kararlaştırıldı.

Kurul, aynı ligde yer alan Albimo Alanyaspor'a tribün kapatma ve 15 bin lira para cezası verirken, Bucaspor da tribün kapatmanın yanı sıra 83 bin lira para cezası aldı.

Antalyaspor ve Manisaspor ise 6'şar bin lira para cezası aldı. Manisaspor kaleci antrenörü Erkan Aslan'a da 1 resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 lira para cezası verildi.

- Spor Toto 2. Lig'de cezalar

Kurul, Spor Toto 2. Lig'deki 5 kulübe de seyircisiz oynama cezası verdi.

PFDK tarafından birer maç seyircisiz oynama cezası alan Altay'ın 24 bin, Nazilli Belediyespor'un 3 bin, Turgutluspor'un 24 bin ve Tarsus İdmanyurdu'nun da 9 bin 100 lira para cezası alması kararlaştırıldı.

Bu ligde yer alan Centone Karagümrük'e, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Centone Karagümrük ayrıca çirkin ve kötü tezahürattan dolayı da 1 maç daha seyircisiz oynama cezası ve 6 bin lira para cezası aldı.

Bu arada, Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor'a da 1 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama ve 3 bin 500 lira para cezası verildi.

Kaynak: AA