Galatasaray'ın Şampiyonluk Kutlaması

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlaması ve 20. kez bu başarıyı tekrarlayıp, 4. yıldızı takma hakkını elde etmesi nedeniyle büyük bir kutlama organizasyonu düzenlendi.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen ve sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk kupasını da kaldırdığı etkinlikte, Galatasaray taraftarı şarkıcılar mini konserler verdi, çeşitli şovlar, ışık ile havai fişek gösterileri yer aldı.

Galatasaray taraftarlarının stadı doldurduğu gecede, Türk Telekom Arena'nın ortasına dev bir platform kuruldu. Platformun çevresine, ligde kazanılan her 5 şampiyonluğu temsilen 4 adet yıldız yerleştirildi.

Stat kapılarının saat 18.00'de açılmasının ardından etkinlikler başlarken, sarı-kırmızılı takımı taşıyan otobüsün gelişiyle birlikte heyecan daha da arttı. Şarkıcılar Altay, Gökhan Keser, İrem Derici ve Gripin Grubu'nun sahne almasının ardından, led ışıklarla kaplanan saha çizgileri aydınlatıldı.

Galatasaray'ın bu sezon derece elde eden tüm branşlarındaki takımları sahneye çağrıldı. Anons edilen takımlar, beşer kişilik ekiplerle kürsüde yerlerini aldı. Tekerlekli sandalye basketbol takımını temsilen yer alan sporcuların platforma özel olarak kurulan asansörle çıkarılması dikkati çekti.

- Skorbordda geçmiş şampiyonluklar gösterildi

Stat skorbordunda ligde kazanılan 20 şampiyonluğun önemli anlarından görüntülere ve fotoğraflara yer verildi.

Şampiyonluk kazanan başkanlar ve teknik direktörlerin fotoğrafları ekrana yansırken, daha sonra bu sezon atılan kritik gollerden bazıları da taraftarlara izlettirildi.

Galatasaray'ın kazandığı her 5 şampiyonluğu temsil eden 4 adet yıldız, platformun etrafına yerleştirildi, 20. şampiyonluğun elde edilmesiyle kazanılan 4. yıldızın son parçasını, futbol altyapı takımlarının kaptanları taşıdı.

- Turgay Şeren de katıldı

Ellerinde getirdikleri parçayı eksik kısma monte ederek 4. yıldızı tamamlayan kaptanlara, sarı-kırmızılıların efsane kalecilerinden Turgay Şeren de eşlik etti.

Tekerlekli sandalyede 4. yıldızın bulunduğu alana gelen Şeren, yaptığı konuşmada, "Galatasaray kalesine bir daha geçemeyeceğim ama Muslera'yı yakından alkışlayacağım. Çok teşekkür ediyorum, beni bir daha hayata bağladınız. Ben de Muslera'yı yürekten alkışlıyorum" ifadelerini kullandı.

- Oyuncular tek tek platforma çağrıldı, renkli görüntüler oluştu

Sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray takımı, etkinliğin son bölümünde sahnedeki yerini alırken, renkli görüntüler oluştu.

İlk olarak futbol takımının idari, sağlık, ulaştırma departmanlarında görevli personel sahreye çağrıldı, ardından teknik kadro ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kürsüde yerini aldı. Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel ise Brezilya Milli Takımı'ndaki görevi nedeniyle kutlamaya katılamadı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kürsüye gelmesinin ardından oyuncular tek tek isimleri anons edilerek, kendi seçtikleri müzikler eşliğinde platforma davet edildi.

Yabancı oyuncuların ülke bayraklarıyla gelmeleri dikkati çekti, futbolcuların kürsüye kadar yürüyüşlerinde sergiledikleri performanslar da alkış aldı. Uruguaylı Fernando Muslera ve Brezilyalı Alex Telles'in sergiledikleri latin dansları coşkuyu artırırken, Kamerunlu Aurelien Chedjou'nun yerel dans figürleri de alkışlandı.

Platforma yürüyüş sırasında Umut Bulut, Ankara havasıyla oynayarak, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Emre Çolak da dans performansı sergileyerek taraftarların önüne çıktı. Üç çocuğuyla birlikte sahneye çıkan Felipe Melo ise kendisiyle özdeşleşen "pitbull" sevincini çocuklarıyla birlikte yaptı.

Platforma gelen Sabri Sarıoğlu'nun yanında yer alan oğlunun tişörtünde, "4 yaşındayım, 3 şampiyonluk gördüm" yazması dikkati çekti.

Öte yandan, kürsüye en son davet edilen isim, takım kaptanı Selçuk İnan oldu. Selçuk'un ismini, takım arkadaşı Burak Yılmaz anons ederken, tüm oyuncular platformun merdivenlerine gelerek kaptanlarını karşıladı.

- Kupayı tribünlere götürdüler

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupasını kaldırmalarının ardından soluğu tribünlerin önünde aldı.

Kupa seremonisinin bitmesi sonrası platformdan inerek tribünleri gezen oyuncular, taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaparak başarılarını kutladılar.

Futbolcular, Odeabank tribününün bulunduğu taraftaki kalenin önüne şampiyonluk kupasını koyarak, sonra hep birlikte koşup, çim üzerinde kayarak görüntü verdiler.

Sarı-kırmızılı oyuncular tüm tribünleri gezerek taraftarları selamladı.

- Sneijder'den "Fener ağlama" tezahüratı

Sarı-kırmızılı takımın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, taraftarlara, rakiplerine göndermede bulunan tezahürat yaptırdı.

Kupa seremonisi öncesinde platforma geldikten sonra mikrofonu eline alan Sneijder, "Fener ağlama" sözleriyle başlayan tezahüratı tüm stada tekrar ettirdi. Hollandalı oyuncu, takım arkadaşlarının kürsüye çağrıldığı esnada bir kez daha mikrofonu alıp, aynı tezahüratı yaptırdı.

- Aziz Yıldırım'a "sensiz olmaz" pankartı

Galatasaray taraftarlarının, Türk Telekom Arena'da misafir seyirciler için ayrılan bölüme yakın bir noktada açtıkları ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a göndermede bulunan pankart da dikkati çekti.

Üzerinde, "Sensiz olmaz" yazılı pankartta 4 yıldız bulunurken, bu yıldızların içinde de Aziz Yıldırım'ın resimleri yer aldı.

Kupa seremonisinin ardından kısa bir süre sonra etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA