IHF'nin Türkiye'deki İlk Faal Eğitmeni

Bayanlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Yenimahalle Belediyespor'un antrenörü Serdar Eler, Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun (IHF) Türkiye'deki ilk faal eğŸitmeni olduğŸunu söyledi.

Gazi ǜniversitesi Beden EğŸitimi Bölümü'nde öğŸretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Eler, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada,Türkiye'de daha önce Prof. Dr. YaşŸar Sevim'in Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Günal Ensari'nin ise IHF'nin eğŸitmenliğŸini yaptığŸını ifade etti.

Eler, "IHF'nin ilk faal eğŸitmeni olduğŸumu söylüyorum. LJünkü Günal Ensari hocamız da IHF eğŸitmeniydi ancak Akdeniz Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nda görev aldığŸı için bu görevini faal olarak yapamadı" dedi.

Serdar Eler, lektörün, antrenörlerin eğŸitiminde, onlarla ilgili çalışŸmalar ve sempozyumlarda, uluslararası alanda IHF'nin yapmışŸ olduğŸu kurslarda yetkili, eğŸitici ve eğŸitmen kişŸi anlamına geldiğŸini belirterek, "IHF'nin bana verdiğŸi paye, benim ve ülkem adına çok önemli" değŸerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası alanda hem Türkiye'yi hem de ülke hentbolunu temsil edeceğŸini ifade eden Eler, şŸu ifadeleri kullandı:

"Bundan sonraki yurt dışŸı faaliyetlerimde, kurslarda, hem kendimi hem de bilgimi ve Türkiye'deki hentbolu en üst noktaya taşŸımak istiyorum. Bu görev bizden sonra gelecek arkadaşŸların yolunu açacaktır. Türk hentbolunun uluslararası arenaya çıkışŸını da sağŸlayacaktır."

- EğŸitmenlik görevine giden süreç

Katar'da, 2014 yılının aralık ayında düzenlenen Dünya şžampiyonası'na aday eğŸitmen olarak davet edildiğŸini belirten Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, burada sunum yaptığŸını ve 8 kişŸi arasında bu sunumunun birinci seçildiğŸini kaydetti.

Eler, Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan (THF) resmi olarak bir kutlama almadığŸını ifade etti.

Konuyu kişŸiselleşŸtirmediğŸini belirten Eler, "THF Yönetim Kurulu'nda bulunan arkadaşŸlarımdan hem yazılı hem de telefonla tebrik aldım" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA