Dnipro İle Sevilla İlk Kez Karşılaşacak

UEFA Avrupa Ligi finaline çıkacak Ukrayna'nın Dnipro ve İspanya'nın Sevilla takımları, Avrupa kupalarında ilk kez karşŸılaşŸacak.

Polonya'nın başŸkenti VarşŸova'daki Ulusal Stadyum'da yarın oynanacak final maçı öncesi Sevilla, Ukrayna ekiplerine karşŸı yenilgisiz durumda. Ukraynalılar karşŸısında oynadığŸı 4 resmi maça da Avrupa'nın 2 numaralı kupasında çıkan Sevilla, bu karşŸılaşŸmalarda 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Sevilla, 2010'da Karpaty Lviv'i 4-0 ve 1-0'lık skorlarla yendi, Shakhtar Donetsk ile 2007'de yaptığŸı maçlarda ise 3-2 galip geldi ve 2-2 berabere kaldı.

Dnipro ise İspanyol takımlarıyla oynadığŸı tek resmi maçta, 2004 UEFA Kupası'nda Real Zaragoza'ya 2-1 kaybetti.

- Sevilla'nın 4, Dnipro'nun ilk Avrupa kupası finali

Sevilla, Avrupa kupalarında 4. kez, Dnipro ise ilk defa final oynayacak.

İspanyol ekibi daha önce çıktığŸı 3 Avrupa kupası finalinde de şŸampiyonluk sevinci yaşŸadı. Organizasyonun UEFA Kupası adıyla oynanan yıllarında 2006 finalinde İngiliz Middlesbrough ve 2007 finalinde Espanyol karşŸısında galip gelen Sevilla, geçen sezon ise Benfica'yı geçerek mutlu sona ulaşŸtı.

Dnipro ise bu sezon finale gelmeden önce Avrupa kupalarındaki en büyük başŸarısını çeyrek finale çıkarak yaşŸamışŸtı. Ukrayna temsilcisi 1985 ve 1990'da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynamışŸtı.

- Ukrayna ve İspanyol ekipleri 47. kez karşŸı karşŸıya

Ukrayna ve İspanyol temsilcileri, Dnipro ve Sevilla arasındaki UEFA Avrupa Ligi finaliyle Avrupa kupalarındaki 47. randevusuna çıkacak.

ǖnceki 46 maçta İspanyollar 24, Ukraynalılar 9 kez galip geldi, 13 karşŸılaşŸma berabere bitti. Son 4 maçta Ukrayna takımlarına yenilmeyen İspanyol ekipleri, 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

- İki ülke takımlarının 2. finali

İspanyol ve Ukrayna temsilcileri önceki yıllarda Avrupa kupalarında bir kez finalde kozlarını paylaşŸtı.

UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda 1986'da Fransa'nın Lyon kentinde oynanan finalde Atletico Madrid'i 3-0 yenen Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, şŸampiyonluğŸa ulaşŸan taraf oldu.

Kaynak: AA