Beşiktaş, Derbilerde Tarihe Geçti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray'a 2-0 yenilen BeşŸiktaşŸ, tarihinde ilk bir sezonu derbilerden puan alamayarak kapattı.

Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde bu sezon derbilerde büyük hüsran yaşŸayan siyah-beyazlı takım, son olarak Galatasaray'a mağŸlup oldu. BeşŸiktaşŸ, böylece teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde tarihinde bir ilki yaşŸadı. 1959'dan bu yana oynanan ligde geride kalan sezonlarda derbilerden puan almayı başŸaran siyah-beyazlı takım, bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığŸı 4 maçtan da mağŸlup ayrıldı.

Süper Lig'in ilk yarısında sahasında Fenerbahçe ve Galatasaray'a 2-0'lık skorlarla yenilen "Kara Kartallar", ligin ikinci yarısında da ilk derbi mücadelesinde sahadan puansız ayrıldı. BeşŸiktaşŸ, Fenerbahçe şžükrü SaracoğŸlu Stadı'ndaki karşŸılaşŸmada sarı-lacivertli rakibine son dakikalarda yediğŸi golle 1-0 mağŸlup olurken, 33. haftada da Galatasaray'a 2-0 yenildi.

- Gol dahi atamadı

BeşŸiktaşŸ, bu sezon yaptığŸı 4 derbi maçında galibiyet alamadığŸı gibi gol de atamadı.

Her iki rakibinden toplam 7 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, sezonu derbi galibiyeti alamadan ve gol sevinci yaşŸayamadan tamamladı.

- Bilic'in derbi galibiyeti yok

BeşŸiktaşŸ'ta sezon sonunda gönderilmesi gündemde olan Slaven Bilic, Galatasaray karşŸısında alınan yenilgiyle bir sezonda derbilerde galibiyet göremeyen ilk teknik adam olarak BeşŸiktaşŸ tarihine geçti.

Geçen sezon da takımını derbilerde galibiyete taşŸıyamayan Hırvat çalışŸtırıcı, bu sezon daha büyük hüsran yaşŸadı. BeşŸiktaşŸ, Bilic yönetiminde 2 sezonda yaptığŸı 8 derbi maçında 6 kez mağŸlup olup, 2 karşŸılaşŸmadan da beraberlikle ayrıldı. Bu süreçte Galatasaray karşŸısında galibiyet yüzü göremeyen Hırvat teknik adam, 2 beraberliğŸi Fenerbahçe karşŸısında yaşŸadı.

- Galatasaray'ın rekoruna ortak oldu

Bu sezon 4 derbi maçından da mağŸlup olan BeşŸiktaşŸ, Galatasaray'ın rekoruna da ortak oldu.

Galatasaray, 1991-1992 sezonunda aynı başŸarısız performansı gösterdi. Bu sezonun ilk yarısında sahasında rakiplerini konuk eden sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'ye 2-0 ve BeşŸiktaşŸ'a da 1-0 mağŸlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda ise sarı-lacivertli rakibine 5-2 ve BeşŸiktaşŸ'a da 4-3 yenildi.

Kaynak: AA