1. Murgul Off-Road Oyunları Yapıldı

Murgul'da bu yıl birincisi düzenlenen off-road yarışları, heyecanlı yarışlara sahne oldu.

İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki yaklaşık bin 200 rakımlı Damar Köyü'nün festival alanında hazırlanan özel parkurda gerçekleştirilen ve iki gün süren yarışlarda, Artvin, Ardahan, Kars, Rize, Kocaeli, Erzincan ve komşu ülke Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nden 6'sı bayan toplam 38 sporcu, kategorilerinde birincilik için kıyasıya mücadele etti.

Motor gücüne göre 3 farklı kategoride düzenlenen ve toplam 32 sürücünün mücadele ettiği ikinci gün yarışlarında S1 kategorisinde Artvin Murgul Off-Road ve Dağcılık Kulübü'nden Uğur Yılmaz 2 dakika 27 saniyelik derecesiyle, S2 kategorisinde Ardeşen Off-Road Kulübü'nden Mustafa Akcanca 2 dakika 10 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Genel klasman birinciliğini de Akcanca elde etti.

Yarışların ilk gününde bayanlar kategorisinde iddialı olan gazeteci Serpil Duman, son tümsekte aracını devirince birinciliği 1 dakika 42 saniyelik zamanlama ile Kocaeli bölgesinden Nurcan Şatır'a kaptırdı.

Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği yarışların sonunda dereceye giren sürücü ve yardımcı pilotlara para ödülü, kupa ve madalya verildi.

Kaynak: AA