Pınarbaşıspor'da Umutlar Seneye Kaldı

Kastamonu 2. Amatör Kümede mücadele eden Pınarbaşıspor; Küre Belediyesi Bakırspor’a 4-1 yenilerek 1. Amatör Kümeye yükselme umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Kastamonu 2. Amatör Kümede mücadele eden Pınarbaşıspor 1. Amatör Kümeye yükselme maçında Küre Belediyesi Bakırspor’a 4-1’lik farklı skorla yenildi. Lider Tosyaspor’un geçen hafta sahasında Küre Belediyesi Bakırspor’a yenilmesi, Pınarbaşıspor’un yükselme umutlarını zora soktu. Pınarbaşıspor şansını son hafta oynanacak olan Küre Belediyesi Bakırspor maçına bırakmıştı. Geçtiğimiz haftasonu Kastamonu Gazi Stadyumu’nda karşı karşıya gelen iki takım 1. Amatör Kümeye yükselmek için müthiş bir mücadele gösterdi. Maça hızlı başlayan Küre Belediyesi Bakırspor, Pınarbaşıspor’u 4-1’lik skorla yenerek Play Off’a kalma şansı elde etti. Pınarbaşıspor ise umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Sezon’a çok güzel bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Pınarbaşıspor Kulüp Başkanı Erhan Aslan, iyi oynamanın şampiyon olmaya yetmediğini kaydetti.

Aslan, kulübün birçok sıkıntılarının olduğunu belirterek şunları söyledi: “Pınarbaşı ilçesinde nüfusun az olması özellikle de genç nüfusun az olması, spora ilginin fazla olmaması nedeniyle takımda oynatacak oyuncu bulma noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Maddi olarak da hiçbir kurumdan destek alamadığımız için kendi takımımızın alt yapısını oluşturamıyoruz. Bu sezona başlarken maddi ve manevi tüm şartları zorlayarak bir teknik direktör ve 5 futbolcu transferinde bulunduk. Spor tesislerimizdeki tüm eksiklerimizi tamamladık ve sezona iyi bir başlangıç yaptık. Fakat yönetim olarak yalnız kaldığımız için uzun süreli başarı gösteremedik. Umudumuzu son maça bırakmıştık. Kürespor müsabakasında beraberlik veya galibiyetle bir üst lige çıkma şansını yakalayacaktık. Ancak şans bizden yana değildi ve maçı 4-1 gibi bir skorla kaybettik. Ve umudumuzu bir sonraki sezona bıraktık. Önümüzdeki sezon için daha güçlü ve daha inançlı, birlik ve beraberlik içinde bir Pınarbaşıspor kurmayı planlıyoruz. Kulüp olarak ilçemizde bir lokal ve Gençlik Merkezi yaparak Pınarbaşıspor çatısı altında gençlerimizi sosyalleştirmeyi düşünüyoruz. Bu projemiz için tüm Pınarbaşılıları ve kendini Pınarbaşılı hissedenleri, kurum ve kuruluşları, esnaf ve iş adamlarımızı desteğe bekliyoruz.2015 sezonunda emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan gönül dostlarımıza, teknik direktörümüze ve futbolcularımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bir sonraki sezon her şey çok daha güzel olacak."

Kaynak: İHA