FIFA'da Başkanlık Seçimi

FIFA başŸkan adaylarından ǜrdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, seçilmesi halinde Dünya Kupası finallerine katılacak takım sayısını 32'den 36'ya çıkaracağŸını açıkladı.

Portekizli eski yıldız futbolcu Luis Figo ile Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) BaşŸkanı Michael van Praag'ın çekilmesinin ardından FIFA başŸkanlık seçiminde Sepp Blatter'in karşŸısına tek aday olarak çıkacak Prens Hüseyin, Dünya Kupası'nın formatında değŸişŸikliğŸe gitmek istiyor.

Yazılı açıklama yapan Bin el-Hüseyin, seçimi kazanması halinde Dünya Kupası finallerine daha fazla takım katılacağŸını vurgulayarak, "Turnuvaya 32 yerine 36 takımın katılması gerekiyor. Bu değŸişŸikliğŸin, bir an önce gerçekleşŸmesi gerekiyor" değŸerlendirmesinde bulundu.

Turnuvadaki format değŸişŸikliğŸinin Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda uygulanabileceğŸini belirten Prens Bin el-Hüseyin, FIFA'nın bağŸlı federasyonlarına her yıl için en az 1 milyon dolar vereceğŸini de ifade etti.

ǖte yandan, adaylıktan seçilen Figo ve Praag, 29 Mayıs Cuma günü yapılacak 65. FIFA Kongresi'nde başŸkanlık seçiminde Blatter karşŸısında Prens Ali bin el-Hüseyin'i destekleyeceklerini söyledi.

Kaynak: AA