Akkent Mahallesi'ne Spor Kompleksi

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Vali Şerif Yılmaz, Akkent Mahallesi’ndeki Yeni Spor Kompleksi’nin yapılacağı araziyi gezerek, yapılacak yatırımlar hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen’den bilgiler aldı.

Akkent Mahallesi’ndeki araziyi gezen Vali Şerif Yılmaz, Yüzme Havuzu ve Futbol Sahası ile ilgili yerin tespitini yaparak zemin etütlerine hemen başlanacağını ve bu yaz içerisinde de inşaatının devam edeceğini belirtti.

Başkan Kamil Saraçoğlu, Kütahya’nın ihtiyaçlarına cevap verecek ve mevcut spor tesislerinin en az 10 katı olan Yeni Spor Komplesi ile şehrin hızlı bir şekilde gelişeceğini ifade etti.

Saraçoğlu, "Yeni Spor Kompleksi Akkent Mahallesi’nde 585 bin metrekare üzerinde kuruluyor. İçerisinde 17 bin seyircili stadyum, 4 futbol sahası, spor salonları, tenis kortları, yüzme havuzu, motor sporları yarış alanı, gençlik ormanı tesisleri bulunuyor. Spor kompleksinin içerisinde ilk yapılacak tesisi ise kapalı yüzme havuzu, 1 adet 68x105 metre ebatında sentetik çim futbol sahası, tenis kortu ile motor sporları yarış alanı olacak" dedi.

(EFE)

Kaynak: İHA