İzmit, Deniz Festivaliyle Tanışıyor

İzmit Belediyesi tarafından vatandaşları deniz ile daha çok buluşturmak amacıyla yapılacak Deniz Festivali, düzenlenen basın toplantısıyla Başkan Dr. Nevzat Doğan tarafından tanıtıldı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İlkini düzenleyeceğimiz festival 23-24 Mayıs tarihleri arasında SEKA Park alanında yapılacak.İzmit’e ayrı bir renk getirecek olan festivalin açılışı 23 Mayıs Cumartesi günü Zeynep Başkan konseriyle başlayacak, Mabel Matiz konseriyle sona erecek. Dolu dolu geçecek festivalde moder pentatlon müsabakaları, gastronomi deniz ürünleri yemek yarışması, plaj voleybol yarışması, ayak tenisi gösterileri ve yarışması, yelken gösterileri, balık tutma yarışması, fotoğraf yarışması, folklor ve bando gösterileri, kıyı ve deniz dibi temizliği, flayboord jet sky ve su kayağı gösterileri, hava fişek gösterileri ve balık-ekmek ikramı olacak. Sadece Kocaeliler değil çevre illerdeki vatandaşları da festivale bekliyoruz” dedi.

Yeni İzmit sloganı ile yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Doğan, "Şehrimizin bir değerini daha ortaya çıkarma, parlatma gayesi ile festivali yapıyoruz. Ülkemizin 3 tarafı şehrimizin her tarafı denizlerle kaplı. Biz deniz ile yeterince buluşamıyoruz. Denizden yeterince faydalanamıyoruz. Bunu Gölkaypark’ı yaparken dile getirmiştik. Asıl amacımız burnumuzun dibindeki denizden daha fazla yararlanmak. Büyükşehir Belediyemiz, kokan bir denizi mavi bayraklı deniz haline getirdi. Deniz bir medeniyettir” şeklinde konuştu.

İzmit Belediye Başkanı, Kültür Tepesi’nin Paris’teki ressamlar tepesi, İstanbul’daki Piyer Loti’den daha güzel olacağını ve projeyi yakında başlatacakları müjdesini de vererek” Kültür Tepesi İzmit’in sanat merkezi olacak” dedi.

Kaynak: İHA