Güneş Açıklaması 'İnşallah Kupayı Alırız'

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe’yi mağlup ederek kupada finale yükseldikleri için mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah 3 Haziran’da Galatasaray’ı yenip kupayı alırız" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursa’da 2-1 mağlup olduğu Fenerbahçe’yi rövanş karşılaşmasında 3-0 mağlup eden Bursaspor, adını finale yazdırdı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ”Maçı kazanmak güzel bir şey. Sezon boyunca 32 maç oynadık. Her sahaya çıktığımızda güzel futbol iyi sonuç istedik. 3-0 ile kazandık. Bu sene her takımı yenebilirdik, hepsinde çok ucuz kaybettik. Bu da tecrübesiz olduğumuzu gösteriyor. Beşiktaş’ta iyi futbol oynuyordu son haftalarda istediğini alamadı. Gelirken ki umudumuzu skora yansıttık. Herkesi tebrik ediyorum. İnşallah kupa finalinde de Galatasaray’ı yenip kupayı alırız. Ligde de yerimiz çok iyi değil. İnşallah bu moral lige de yansır. Kupada ilk mağlubiyeti Fenerbahçe’den aldık ve bunu da telafi etmiş olduk. Galatasaray’ı da elimizden kaçırmıştık. İnşallah güzel futbolla 3 Haziran’da kupayı kazanırız diye düşünüyorum. Onlarda lig şampiyonluğu için yarışıyor. Yenebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“BEŞİKTAŞ’TAN RESMİ TEKLİF ALMADIM”

Beşiktaş’tan teklif aldınız mı? sorusunu değerlendiren Güneş, “Beşiktaş Avrupa’da ve ligde iyi oynayan bir takım. Türkiye’de kısır bir çekişme var. İşler kötüye gidince her şey dağılıyor. İstikrarın devam etmesinden yanayım. Kendime gelen resmi teklif yok. Yurt dışından teklifler var. Hiçbir kulüple görüşme yapmam. Kendi kulübüm ile konuşmadan kimseyle konuşmam. Beşiktaş’tan gelen resmi bir teklif yok” dedi.

“FENERBAHÇELİ OYUNCULAR SORUMLULUKTAN KAÇMAYA BAŞLADILAR”

Fenerbahçeli oyuncuların sorumluluktan kaçtıklarını ifade eden Güneş, “Eğer iyi işler yapmaya çalışırsanız, buralara gelirsiniz. Biz kaybettiğimiz maçlarda da çok iyi oynadık. Büyük takım, küçük takım ayrımı yapmadık. Ben bugünkü oyunu bize göre düşük tempoda görüyorum. 1-0 kaybettiğimiz maç oyun olarak daha iyiydi. Bütün oyuncular yeteneklerini kullanmaya başladığı zaman daha iyi oyun çıkıyor. Fenerbahçeli oyuncular bir süre sonra sorumluluktan kaçmaya başladılar. Bu bazen bizde de oluyor. Biz baskısı az olan takımız. Seneye bunları yapmazsak bu baskı bizlere gelecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA