Beşiktaş, 3 Haftada Çöktü

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Torku Konyaspor'a taraftarlarının önünde 1-0 mağŸlup olan BeşŸiktaşŸ, ligin son 3 haftasında büyük çöküşŸ yaşŸadı.

Sezon başŸından itibaren şŸampiyonluk mücadelesinin içinde olan ve 29. haftaya kadar bu umutlarını koruyan siyah-beyazlı ekip, bu 3 haftada aldığŸı sonuçlarla şŸampiyonluk adına tüm umutlarını yitirdi.

BeşŸiktaşŸ, bu süreçte zirveden hızla uzaklaşŸırken, şžampiyonlar Ligi için 2.'lik şŸansını da zora soktu.

- Trabzonspor maçında sonra durum tersine döndü

"Kara Kartallar", Trabzonspor karşŸısında alınan galibiyetin ardından büyük bir çöküşŸle karşŸı karşŸıya kaldı.

Rakibini deplasmanda Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in golleriyle 2-0 mağŸlup ederek 29. hafta sonunda 64 puanla averajla lider durumda bulunan BeşŸiktaşŸ, bu galibiyetin ardından hızla düşŸüşŸe geçti. Bu zorlu maçın ardından taraftarlarının kolay geçmesini beklediğŸi Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarında kötü sonuçlar alan siyah-beyazlılar, şŸampiyonluktan uzaklaşŸtı.

Gaziantepspor'u konuk ettiğŸi karşŸılaşŸmadan 1-1 beraberlikle ayrılarak taraftarlarına ilk şŸoku yaşŸatan BeşŸiktaşŸ, 31. haftada da Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. şžampiyonluk şŸansını azaltan ancak Torku Konyaspor galibiyetiyle bunu son 2 haftaya taşŸımaya çalışŸan "Kara Kartallar", Osmanlı Stadı'ndaki maçta rakibine 1-0 mağŸlup olarak şŸampiyonluk adına adeta sezonu tamamladı.

BeşŸiktaşŸ, Trabzonspor galibiyetinin ardından oynadığŸı 3 maçta sadece 2 puan toplayabildi.

- Liderdi 3.'lüğŸe düşŸtü

Ligin 29. haftasına kadar lider durumda bulunan BeşŸiktaşŸ, 32. haftaya kadar oynadığŸı 3 maçta aldığŸı kötü sonuçla sıralamada da geriledi.

Süper Lig'in 29. haftasında 64 puanla Galatasaray ile birlikte zirveyi paylaşŸan BeşŸiktaşŸ, 32. haftada 66 puana ulaşŸabilirken, lider Galatasaray'ın 7 ve 2. sıradaki Fenerbahçe'nin de 4 puan gerisinde kaldı.

- 3 maçta sadece 2 gol atabildi

BeşŸiktaşŸ, büyük çöküşŸ yaşŸadığŸı 3 haftalık periyotta hücumda da büyük sıkıntılar yaşŸadı.

Siyah-beyazlı ekip, bu 3 maçta rakip fileleri sadece 2 kez havalandırabildi. "Kara Kartallar"ın bu karşŸılaşŸmalardaki gollerini Jose Sosa ile Demba Ba atabildi.

Süper Lig'in 29. haftasına kadar attığŸı 51 golle 1,7 ortalama yakalayan BeşŸiktaşŸ, 32. haftada 53 gole ulaşŸıp ortalamada 1,6'ya düşŸtü.

- ǜst üste 3 maçta da gol yedi

Hücumda performansı düşŸen BeşŸiktaşŸ'ın savunması da görevini yerine getirmekte zorlandı. şžampiyonluk şŸansının gittiğŸi bu 3 maçta da kalesini kapatamayan siyah-beyazlı ekibin gol yeme oranı da yükselişŸe geçti.

Ligin 29. haftasına kadar 26 golle 0,8 ortalamada kalan siyah-beyazlılar, 32. haftada 29 gole ulaşŸıp ortalamada 0,9'a yükseldi.

- Galibiyet oranı da düşŸtü

Son 3 haftada her yönden çöküşŸ yaşŸayan BeşŸiktaşŸ'ın galibiyet oranı da düşŸtü.

Trabzonspor'u mağŸlup ederek 29. haftada 20. galibiyetine ulaşŸan siyah-beyazlı takım, bu maçın ardından galibiyete hasret kaldı. 3 maçta da taraftarlarını sevindiremeyen "Kara Kartallar"ın galibiyet oranı da yüzde 68,9'dan 62,5'e geriledi.

Kaynak: AA