Büyükşehir Pehlivanları İki Altın Bir Bronz İle Dönüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor kulübü yağlı güreş takımı hafta sonunda Antalya’da iki ayrı ilçede düzenlenen yağlı güreşlere katıldı.

16 Mayıs tarihinde Finike ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Finike Altın Portakal Yağlı Güreşlerine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor pehlivanları başarılı sonuçlara imza attı. Büyük orta boy kategorisinde Balıkesir’i temsil eden Ertuğrul Dağdevire bu kategoride mücadele eden 33 güreşçi arasında birinci olarak altın madalya kazandı ve şeref kürsüsüne çıktı.

Finike’ye bağlı Hasyurt Mahallesi İrfan Uğurlu Stadı’nda gerçekleştirilen güreşlere, Türkiye’nin değişik bölgelerinden yaklaşık 600 güreşçi katıldı ve ilk defa düzenlenen organizasyon başarıyla sona erdi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlere de katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçileri burada da başarı elde etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçileri büyük orta boy kategorisinde başarılı maçlar çıkararak çeyrek finale 3 güreşçi birden çıkardı. Yaşar Öztürk,Ertuğrul Dağdeviren ve Recep Bölme çeyrek final karşılaşması yaptılar. Rakiplerini yenen Ertuğrul Dağdeviren yarı final karşılaşmasını da kazanarak finale yükseldi. Recep Bölme ise müsabakaları üçüncü olarak bitirdi. 38 güreşçi arasında finale yükselen Ertuğrul Dağdeviren final maçını da kazanarak bu güreşleri de altın madalya ile kapattı.

Kaynak: İHA