Tekvandoda Nafia Kuş Dünya Üçüncüsü Oldu

Dünya Tekvando Şampiyonası’nın beşinci gününde tatamiye çıkan milli sporcu Nafia Kuş, dünya üçüncüsü oldu.

Rusya’nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkeden 1200 civarında sporcunun katıldığı Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 5. gününün akşam seansında milli tekvandocu Nafia Kuş +73 kilo yarı final karşılaşmasına çıktı.

Bayanlar +73 kiloda Nafia Kuş, yarı finalde İngiltere’den Bianca Walkden’e 10-3 mağlup olarak dünya üçüncülüğüne adını yazdırdı. Yarı finale gelene kadar aralarında dünya 1 numarasının da bulunduğu güçlü sporcuları mağlup eden 19 yaşındaki Nafia Kuş, Bianca Walkden ile karşılaşmasının ilk raundunu 4-1 geride tamamlarken, ikinci rauntta sayı çıkmadı. İngiliz sporcu son rauntta da üstünlüğünü devam ettirdi ve 10-3’lük skorla karşılaşmayı kazanan isim oldu. Bu sonuçla Türk sporcu dünya üçüncüsü oldu.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Tekvando Şampiyonası’nın beşinci gününde dünya üçüncüsü olan Nafia Kuş için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rusya’da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda tekvandoda bizi temsil eden sporcularımızdan Nafia Kuş’un beşinci günün sonunda dünya üçüncülüğünü elde ettiği haberi geldi. Dün adımızı dünyaya duyuran Servet Tazegül ve Nur Tatar’dan sonra bugün de Nafia Kuş’un başarısı bizleri onurlandırdı. Bu büyük organizasyonlarda önemli başarılara imza atan kardeşimiz Nafia Kuş’u kutluyorum. Ümit ediyorum ki başarılarını gelecek yıllarda da devam ettirir ve adını zirveye yazdıran sporcularımızdan olur.”

Kaynak: İHA