Kocaeli'de Engelli Sporcularla Vatandaşlar Boccede Buluştu

Kocaeli'de Engelliler Haftası dolayısıyla Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü oyuncularıyla, vatandaşlar bocce oynadı.

İzmit Fuar alanı içinde Kent Konseyi merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceylan, parti üyeleri, vatandaşlar, engelli ve engelsiz sporcuların eşit şartlarda oynadığı tek spor olan bocce ile tanıştı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Paralimpik Bocce Milli Takım Direktörü Nihat Yılmaz, maç öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, boccenin çok basit bir oyunmuş gibi gözüktüğünü fakat oyunun paralimpik yani engelli olimpiyatlarının bir numaralı sporu olduğunu söyledi.

Boccenin engelli ve engelsiz bireylerin her yaştan yapabildiği nadir sporların başında geldiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyatların değişmez branşı ampute mesela paralimpik değil, boccia paralimpik. Niçin? Çünkü bu spor aynı zamanda rehabilite özelliğinin yanında zeka sporu, zekanızın yetebildiği maksimum sınırları zorluyorsunuz. Artık bocce üst düzey tanınıyor. Türkiye genelinde 800 bin kişi boccia ile hayata dönüyor, sosyal hayata adapte olup arkadaşlarıyla ilişkileri kuvvetlendirerek çalışma hayatına aktarıyor."

Konuşmasının ardından Yılmaz, boccenin genel kurallarını katılımcılara anlattı daha sonra oynanan oyunu yönetti.

Kaynak: AA