Hamzaoğlu Açıklaması 'Öyle Bir Şey Varsa Biz Yokuz'

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, "Maçın en net pozisyonu son saniyelerde oldu. Yüreğimize inecekti ama Allah da bize yardım ediyor" dedi.

Hamzaoğlu, saha içine kendisinden başka kimsenin müdahale edemeyeceğini belirterek, "Öyle bir şey varsa biz zaten yokuzdur, karıştıkları zaman ben olmam" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşan sarı-kırmızılı takım, sahadan Sneijder’in tek golüyle 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 73’e yükselten Galatasaray, liderlik koltuğundaki yerini korudu.

“ALLAH BİZE YARDIM EDİYOR”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Haftalardır zor maçlar oynuyoruz. Bugün de zor bir maç oldu. İyi bir rakibe karşı zor maç oynadık ama şükürler olsun galibiyetle ayrıldık. Her iki takım da maça hızlı başladı ama ilk yarıda gol gelmedi. Maçın en net pozisyonu son saniyede oldu. Yüreğimize inecekti ama Allah da yardım ediyor. Önümüzdeki Sivasspor ile oynayacağımız kupa maçına odaklanacağız ve ardından Beşiktaş maçına hazırlanacağız” dedi.



“PENALTI VAR”

Penaltı bekledikleri pozisyonun hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Penaltı pozisyonunu sahada net göremedik. Televizyondan baktım, galiba penaltı varmış. Mağlup olsaydık daha çok üzülürdük ama hatalar her zaman olacak. Hakemin performansını da beğendim. Söyleyecek başka bir şey yok. Onlar da gergin ve stresli, tabii ki hatalar yapacaklardır” diye konuştu.



“SAHA İÇİNE BENDEN BAŞKA KİMSE KARIŞAMAZ”

"Antrenörlük kariyerinizde maç içerisinde dışarıdan talimat aldınız mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, “Olabilir mi öyle bir şey? Öyle bir şey varsa biz zaten yokuzdur, sadece bedenen ordayızdır. Saha içine benden başka kimse karışamaz. Karıştığı zaman ben olmam” cevabını verdi.

“KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL”

Emre Çolak’ın İçel İdmanyurdu maçında oyundan alınırken yaptığı hareketin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emre’nin hareketi doğru değildi. Umut ve Burak’la başlayacağımız için Pandev’i kenarda tutma kararı aldık. Emre’yi oynatmamam taktiksel bir şeydi ama aynı zamanda onlarsız da maç kazanabileceğini göstermek istedik. Ona da değer veriyoruz ama kimse vazgeçilmez değil. Herkes bu takım için mücadele edecek ve ettiği sürece takımda yer alacak.”

“İNŞALLAH SEZON SONUNA KADAR GOL YEMEDEN BİTİRİRİZ”

Umut ve Burak’tan daha iyi verim alabileceklerini ifade eden Hamzaoğlu, “Umut önde Burak arkada daha iyi şeyler üretebiliriz ama şu an istediklerim olmuyor. Oyuncuların alışkanlıklarını hemen terk etmelerini beklemiyorum. Bunlar zamanla oturacak. Umut ve Burak ile başladık, çünkü ilerde daha üretken olmayı istedik. Geçtiğimiz birkaç haftaya baktığımızda bugün daha fazla artış oldu. Savunmamız dengeli sonuçlar veriyor. 5 maçtır gol yemiyoruz. İnşallah sezon sonuna kadar da gol yemeden bitiririz” diye konuştu.

Kendileri ve rakipleri için kolay maçların olmadığını ifade eden Hamzaoğlu, “Gençlerbirliği’nin sıkıntısı, stresi yok ve kendilerini göstermek için sahaya çıktılar” dedi.



BEŞİKTAŞ DERBİSİ

Beşiktaş derbisinin sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Rakibimiz için de zor geçecek. Deplasmanda bize karşı oynamak zorunda kalacaklar. Kendi sahamızda kararlı, cesaretli bir oyun ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.



“SELÇUK BEŞİKTAŞ MAÇINA YETİŞECEK”

Sakatlık geçiren Selçuk İnan ve Hamit Altıntop’un son durumlarının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, “Selçuk’un adalesi kasıldı. Bir hafta içinde adalesi rahatlar ve oynatırız diye düşünüyorum. Kupadaki Sivasspor maçına yetişmesi mümkün gözükmüyor. Hamit’in eski yerinde sertlik oldu ama bir sorun olmadığını düşünüyoruz. Ciddi bir şey yok” dedi.



“DEVRE ARASINDA SAKİN OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ KONUŞTUK”

"Devre arasında oyuncularınızı nasıl motive ettiniz?" şeklindeki soruya ise Hamzaoğlu, “Devre arasında sakin olmamız gerektiğini, sabırlı olmamız gerektiğini konuştuk. Dikkat etmemiz gereken detayları konuştuk. Özel bir konuşma olmadı” yanıtını verdi.

"Gelecek sezon için transfer çalışmaları yapıyor musunuz?" sorusuna ise deneyimli çalıştırıcı şöyle yanıt verdi:

“Bunları konuşmak için erken. Ekibimiz çalışıyor. Önümüzde kupa maçı ile birlikte 4 maçımız var. Biz bu yıla odaklanmış durumdayız. Ondan sonra diğer işlerimiz için vaktimiz var.”

Kaynak: İHA