Galatasaray, Gençlerbirliği Engelini Tek Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyete imza attı.

Oldukça stresli geçen maçta aradığı golü 67. dakikada Wesley Sneijder'in ayağından bulan sarı-kırmızılı ekip, maçı da bu skorla galip tamamlamayı bildi.

Sneijder, ligde bu sezon 9. golüne ulaşırken, 100. resmi maçına çıktığı Gençlerbirliği karşısında attığı golle takımına çok önemli 3 puan kazandırdı.

- Türk Telekom Arena'da 3 maçtır skor aynı

Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena'da çıktığı üst üste 3. maçını da tek golle kazandı.

Ligin 28. haftasında Gazinatepspor'u 1-0 yenen Galatasaray, ardından 30. haftada Torku Konyaspor'u yine aynı skorla mağlup etmeyi başardı.

Gençlerbirliği müsabakasını da yine 1-0 üstün tamamlayan "Cim Bom", evindeki son 3 lig maçında 3 gol atıp 9 puan elde etti.

- Maç fazlasıyla fark 6 puan

Lider Galatasaray, Gençlerbirliği galibiyeti sonrası zirve yarışında puan farkını maç fazlasıyla 6'ya çıkardı.

Sarı-kırmızılılar, 32. haftayı da galibiyetle tamamlayıp 73 puana ulaşırken, en yakın rakibi olan ve yarın deplasmanda İçel İdmanyurdu ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin 6 puanla önünde yer aldı.

- Seri 5 maça çıktı

Gençlerbirliği galibiyeti, Galatasaray'ın kazanma ve gol yememe serilerini 5 maça çıkardı.

Son olarak 27. haftada Trabzonspor'a 2-1 yenilen "Cim Bom', ardından oynadığı maçlarda Gazinatepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), İçel İdmanyurdu (1-0) ile Gençlerbirliği'ne (1-0) gol ve puan şansı tanımadı.

- Selçuk İnan, sakatlanarak oyundan çıktı

Galatasaraylı oyuncu Selçuk İnan, maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Henüz 13. dakikada sağ üst arka adalesini tutan ve oyuna devam edemeyen Selçuk'un ilk müdahalesi saha içinde yapılırken, daha sonra oyuna devam edemeyeceği kenar yönetimine iletildi.

Selçuk saha kenarına gelirken, yerine 15. dakikada Hamit Altıntop dahil oldu.

- Selçuk'tan takım arkadaşlarına taktik

Maçın henüz ilk dakikalarında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Selçuk İnan, müsabakanın kalan bölümünü yedek kulübesinden takip ederken, takım arkadaşlarına da zaman zaman taktik verdi

Sarı-kırmızılı ekip, oldukça stresli geçen maçta aradığı golü bulmakta zorlanırken, Selçuk ise sakatlığına rağmen saha kenarına kadar sekerek gelip takım arkadaşlarına uyarıda bulundu.

- Hamit tekrar sakatlandı

Müsabakanın 15. dakikasında sakatlık geçiren Selçuk İnan'ın yerine oyuna giren Hamit Altıntop, yeniden sakatlık geçirerek maçı tamamlayamadı.

Trabzonspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlık sonrası 4 maçta oynayamayan Hamit, yeniden sahalara döndüğü ilk müsabakada tekrar sakatlık yaşayarak 84. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Hamit'in yerine 85. dakikada Olcan Adın oyuna dahil oldu.

- Taraftar rekoru

Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasını izlemeye gelen taraftarlar, sezon rekorunu sağladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, müsabakayı 37 bin 105 kişinin izlediği ve bu sayının sezon rekoru olduğu kaydedilirken, 36 bin 343 kişinin izlediği UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Borussia Dortmund karşılaşmasındaki taraftar rekorunun geçildiği belirtildi.

- Şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı

Galatasaray taraftarları, Gençlerbirliği müsabakasının kazanılmasının ardından şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Ligin son 2 haftasına avantajlı bir durumda giren ve 33. haftada Beşiktaş'ı ağırlayacak olan sarı-kırmızılı ekibin taraftarları, müsabaka sonunda tüm takımı tribüne çağırıp alkışlarken, şampiyonluk şarkıları söyleyerek mutluluklarını dile getirdi.

Kaynak: AA