Futbol Açıklaması UEFA Avrupa Ligi

UEFA Avrupa Ligi yarı final maçlarında 1-1'in rövanşŸında Napoli'yi 1-0 mağŸlup eden Dnipro ve ilk karşŸılaşŸmada 3-0 galip geldiğŸi Fiorentina karşŸısında rövanşŸı da 2-0 kazanan Sevilla, adını finale yazdırdı.

Turnuvada ilk kez yarı finale çıkan Ukrayna temsilcisi Dnipro, 1-1 sona eren maçın rövanşŸında kupayı 1989'da müzesine götüren İtalya'nın Napoli takımını ağŸırladı. Dnipro, ilk maçtaki golü de atan Seleznyov'un 58. dakikadaki kafa vuruşŸuyla 1-0 öne geçti. YağŸmur altında oynanan mücadelenin kalan süresinde başŸka gol olmayınca Dnipro, 2009'da şŸampiyon olan Shakhtar Donetsk'ten sonra Avrupa Ligi'nde finale yükselen 2'nci Ukrayna takımı oldu.

Turnuvadaki en iyi derecesi 1990'daki final olan İtalya'nın Fiorentina ekibi, 3-0 kaybettiğŸi mücadelenin rövanşŸında 2006, 2007 ve geçen yılın şŸampiyonu İspanyol ekibi Sevilla'yı konuk etti. Sevilla, Bacca'nın 22 ve Daniel Carriço'nun 27. dakikada kaydettiğŸi gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sevilla böylece üst üste 2'nci, tarihinde 4'üncü kez Avrupa'nın ikinci önemli kupasında finale çıktı.

Dnipro ile Sevilla, 27 Mayıs'ta Polonya'nın başŸkenti VarşŸova'daki Polonya Ulusal Stadı'nda yapılacak final maçında karşŸı karşŸıya gelecek.

Kaynak: AA