Akhisar Belediyespor: 1 Beşiktaş: 1 maç sonucu

Beşiktaş, Süper Lig'in 31. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk oldu.

Akhisar Belediyespor: 1 Beşiktaş: 1 maç sonucu
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor'la karşılaştı. Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş Manisa'da 2 puan bıraktı ve yıkıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor'la karşılaştı.

Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan Siyah-Beyazlı ekip rakibi ile 1-1 berabere kaladı ve bitime 3 hafta kala lider Galatasaray olan puan farkı 4 oldu.

Akhisar Belediyespor 14. dakikada Mehmet Akyüz ile öne geçti. Beşiktaş ise bu gole 54'te Demba Ba ile yanıt verdi.

Bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 66 yaptı. Akhisar ise 35'e yükseldi. Ligde gelecek hafta Beşiktaş, Torku Konyaspor'la karşılaşacak. Akhisar'ın rakibi ise Çaykur Rizespor olacak.

BILIC'TEN BİR ŞANS DAHA

Slaven Bilic, geçen hafta 1-1 berabere biten Gaziantepspor maçının ilk 11'ini Akhisar Belediyespor karşısında da sahaya sürdü. Siyah-beyazlı takımda kaleci Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun ile Opare karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

ROBERTO CARLOS TAKIMINI YALNIZ BIRAKTI


Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç ceza alan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos müsabakayı stattaki localardan birinde takip etti.

BEŞİKTAŞ HATAYLA BAŞLADI

8. dakikada Motta kafayla yaptığı geri pasında topu Günay yerine Akhisar'lı Güray'ın önüne indirdi. Güray'ın vuruşun ise kaleci Günay başarılı bir çıkışla engelledi.

BEKLENMEDİK GOL!

14'Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Bilal'in ceza alanı yakınlarından kale sahasına yüksek gönderdiği topa Mehmet Akyüz, kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI!

İlk yarının sonlarına doğru Akhisar Belediyespor mutlak bir golden oldu. Mehmet Akyüz kendisine atılan uzun topa hareketlendi. Savunmanın arkasına iyi sarktı ama topu sürerken dengesi bozulunca arkasından gelen Motta topu rakibinden söküp aldı.

DEMBA BA AFFETMEDİ


Maçın 53. dakikasında ceza alanı içinde önce Sosa'nın vuruşunu ardından Olcay'ın şutunu Douglao ayakları ile kurtardı ve uzaklaştırdı. Uzaklaştırdığı top devam eden pozisyonda korner oldu. Sosa'nın kullandığı korneri ise ön direkte kafayla ağlara gönderen Demba Ba skora dengeyi getirdi.

İKİ GÜZEL HAREKET


58. dakikada Bilal ve Günay adeta karşılıklı şov yaptı. Bilal ceza alanı dışından sol ayağı ile mükemmel bir şut çıkardı. Havada yön değiştiren şutu kaleci Günay aynı mükemmelikte, tek eliyle tokatladı. Devam eden pozisyonda Bruno'nun kafa vuruşu yine Günay'da kaldı.

GÜNAY DEVLEŞTİ


Dakikalar 68'i gösterirken Akhisar Belediyespor iki net fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan kale sahsına çevirilen topta Bruno'dan önce son anda Gökhan ayak koydu. Ardından gelişen atakta ceza alanı içi sağ çaprazından Mehmet çok sert vurdu ama Günay son anda kornere çeldi.

PEKTEMEK KAÇIRDI!


Dakika 89'da Beşiktaş'ın umutları yıkıldı. Demba Ba'nın sol kanattan arka direğe yaptığı ortayı Mustafa Pektemek gelişine kaleye yolladı. Pektemek'in vuruşu yandan auta çıkınca Beşiktaşlı taraftarlar da adeta yıkıldı.

GOLÜ VERMEDİ!


Beşiktaş'ın 90+4. dakikada Cenk Tosun'la bulduğu gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda da gol olmayınca maç 1-1 tamamlandı.