Potada 'Engelleri'Aştılar

Bodrum'da, Engelliler Haftası kapsamında, Muğla Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Basketbol Takımı ile Yahşi Özel Eğitim Merkezi Basketbol takımı arasında basketbol maçı yapıldı.

Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda düzenlenen müsabaka öncesinde, özel sporcular öğretmenleri eşliğinde bir süre ısındıktan sonra son taktiklerini aldı. Engelli ailelerinin yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da izlediği maça, seyirciler tezahüratlarıyla destek verdi.

3 periyot halinde oynanan özel maçta sporcuların kıyasıya mücadelesi, izleyenlerden bol bol alkış aldı. Zihinsel engelli sporcular bazen potaları karıştırsa da mücadeleyi sonuna kadar hiç bırakmadı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel eğitim merkezlerinden desteklerini hiç esirgemediklerini ifade etti. Kocadon, "Gülen yüzleri görmek, parlayan gözleri görmek bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Maçı izleyen engelli annesi Melek Evciler, çocuğuyla gurur duyduğunu dile getirdi. Maçı kimin kazandığının öneminin olmadığını vurgulayan Evciler, "Önemli olan çocukların bu faaliyetler içinde olması" diye konuştu.

Maç sonunda özel sporculara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu ile Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Çoban tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA