Real'in penaltısı tarihe geçti!

Penaltı canavarı olan kaleci Diego Alves, Cristiano Ronaldo'ya bir kez daha 'dur' diyerek tarihe geçti.

Santiago Bernabeu Stadı'nda Valencia ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Real Madrid, maçın kahramanı olan kaleci Diego Alves'i hiç unutmayacak.

İlk yarının son anlarında kazanılan penaltıda beyaz noktanın başına geçen Cristiano Ronaldo'nun vuruşunda doğru köşeyi seçen Alves, penaltı kurtarmadaki başarısını bir kez daha gösterdi.

İkinci kez Ronaldo'nun penaltısında gole izin vermeyen Brezilyalı file bekçisi, böylelikle İspanya La Liga kariyerinde 16. kez penaltı kurtarıp unutulmaz kaleci Andoni Zubizarreta'nın rekorunu egale etti.

30 yaşındaki eldiven, toplam 37 penaltıdan 16'sını kurtarıp yüzde 43'lük inanılmaz bir oran tuttururken, Zubizarreta ise 102 penaltının 16'sında (%15) gole izin vermemişti.

La Liga'da daha önce 4 sezon Almeria forması giyen Diego Alves, İspanya'daki tüm resmi maçlarda ise 41 kez penaltıyla karşı karşıya kaldı ve bunlardan sadece 20'si golle sonuçlandı.

Tecrübeli eldiven, bu sezon ligde kendisine atılan 9 penaltıdan 4'ünü kurtardı.

İspanya La Liga tarihinde en çok penaltı kurtaran kaleciler arasında, bir diğer efsane file bekçisi Paco Buyo ise 15 penaltıyla üçüncü sırada bulunuyor.