Kayseri Şeker'de 'Makam Bisikleti'Uygulaması Başladı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, fabrika içinde kısa mesafelerde makam aracı olarak bisiklet kullanmaya başladı.

Şeker Fabrikası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumsal ulaşım aracı listesine bisiklet de eklendi.

Kamu kurumlarında ve okullarda obeziteyle mücadelede, yeterli, dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan bisiklet kullanımına teşvik uygulamasına Kayseri Şeker Fabrikası'ndan destek geldi.

Geniş ve düz bir alanda kurulu ve bazı birimler arasında bir kaç kilometre mesafenin bulunduğu fabrikada, uzak birimler arasındaki ulaşımın bisikletle yapılması, bisiklet sporunun teşvik edilmesi ve sevdirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli projeye, kurum içerisinde makam aracı yerine makam bisikleti ile ulaşım sağlayarak destek verdi.

Projeyi, eski basketbolculardan, TFF Genel Sekreterliği, Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Lütfi Arıboğan da Kayseri Şeker Fabrikası içerisinde Başkan Akay ile bisiklete binerek destekledi.

Doğa dostu bisiklet sporuna ilginin artması için "makam bisikleti"ne binerek uygulamayı başlatan Akay, hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA