Tomas Sivok'tan İddialı Açıklama

Beşiktaşlı oyuncu Tomas Sivok, Gaziantepspor’la 1-1 berabere kalarak liderliği Galatasaray’a kaptırmalarına rağmen, "İnancımız rakiplerin kesinlikle oynadıkları maçlardan puan kaybedeceği ve bizim şampiyon olacağımız" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Osmanlı Stadı’nda ağırladığı Gaziantepspor’la 1-1 beraber kaldı. Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Beşiktaşlı savunma oyuncusu Tomas Sivok, "Maçı kaybettik ama kaybedilmiş hiçbir şey yok. Önümüzde 4 maç var, hepsini kazanırsak üstelik rakiplerimiz puan kaybederse halen şampiyonluk için çok ciddi bir adayız. Ligin en tepesinde yer alıyoruz. Bazen böyle maçlar olur. Golü atmak için her şeyi yaptık ama top içeri girmedi. Nihayetinde kaybedilmiş hiçbir şey yok" diye konuştu.

"İnancımızda en ufak bir kayıp yok" diyen deneyimli oyuncu, "Böyle bir soruyu hakaret bile alabiliriz çünkü hala şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuza inanıyoruz ama rakiplerimiz de bütün maçlarını kazanabilirler. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler ancak bizim inancımız rakiplerin kesinlikle oynadıkları maçlardan puan kaybedeceği ve bizim şampiyon olacağımız" açıklamalarında bulundu.

Maçın hakemi Tolga Özkalfa’yı değerlendiren Sivok, "Demba Ba’nın pozisyonunu göremedim. Sahada çok uzak bir noktadaydım. Zaten böyle pozisyonları değerlendirmek bana düşmez. Sonuçta buradan beraberlikle ayrıldık" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın bugün bir türlü golü bulamamasının nedenine ilişkin konuşan Çek oyuncu, "Futbolun içinden gelen kişiler bunu anlayacaklardır. Bazen böyle günler olur futbolda, çok pozisyon bulursunuz ama top bir türlü içeri girmek istemez. Bazen topun da içeri girmek istemesi, sizin kazanmanızı istemesi lazım. Hatta belik şanslı olduğumuzu bile söyleyebiliriz, bu kadar şanssız dediğimiz maçta. Son dakikadaki pozisyon gol olsa belki buradan mağlubiyetle ayrılacaktık. Belki de o 1 puan bize şampiyonluğu getirecek" dedi.

Kaynak: İHA