OKAN Buruk Açıklaması 'Maçı Kazanabilirdik'

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-1 berabere kaldıkları Beşiktaş maçı sonrası, "Bizim gücümüzde bir takıma yakışır şekilde mücadele ettik. Biz bütün maçlarda bunu yapıyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Osmanlı Stadı’nda ağırladığı Gaziantepspor’la 1-1 beraber kaldı. Siyah-beyazlılar bu skorla liderliği Galatasaray’a kaptırmış oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına gazetecilere açıklama yapan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maça iyi başladık, özellikle golü yediğimiz dakikaya kadar rakip kaleye gitmeye çalıştık. Atak yaptığımız sırada Tolga hocanın ayağına çarpan topla kalemizde pozisyon yaşadık ve ilk kez kalemize gelen top gol oldu" dedi.

İlk yarının sonuna kadar genel oyunu oynayan takımın Gaziantepspor olduğunu belirten Buruk, "Beşiktaş’ın pozisyonları oldu ama zaman zaman bize pozisyonlar verdi. Oyuncularımın ilk yarıda özgüveni çok yüksekti, çok doğru paslar yaptık, doğru bir şekilde rakip kaleye gittik. 1-1’i yakaladık. İlk yarının sonuna 1-1’le girmek bizim için avantajdı" şeklinde konuştu.

"İkinci yarı Beşiktaş’ın isteği, arzusu şampiyonluk yolundaki hedefleri inanılmaz bir şekilde harekete geçti" diyen Buruk, şunları kaydetti:

"Çok net pozisyonlara girdiler, belli dakikalarda kendi sahamızdan çıkamadık. İnanılmaz baskı kurdular, gerçekten çok yetenekli oyuncuları var ve hepsi çok özverili oynadı. Onları bu anlamda tebrik ediyorum ama topu kaleden içeri atamadılar. Maçın sonunda yakaladığımız çok net bir pozisyon vardı. Bu pozisyonla maçı da kazanabilirdik. Bizim gücümüzde bir takıma yakışır şekilde mücadele ettik. Biz bütün maçlarda bunu yapıyoruz. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı iyi mücadele etmemiz lazım çünkü aramızda inanılmaz kadro farkları var. Oyuncularım çok yürekten oynadılar. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra yine iyi direndiğimizi düşünüyorum ve 1 puan kazandık. Tabii ki Beşiktaşlı oyuncular için, Beşiktaş camiası için bu anlamda hepimizin verdikleri emekten karşılığını alamadılar. Onların bu üzüntüsünü anlayabiliyorum ama biz kendi görevimizi yapmaya çalışıyoruz. 4 maçımız kaldı, en iyisini yapıp ligi tamamlamak istiyoruz."

Kaynak: İHA