Hentbolda Maçın Ardından

Erkekler Hentbol 1. lig play-off final grubu müsabakalarında Çukobirlik'i 29-27 yenerek Süper Lig'e birinci sırada çıkan Göztepe, törenle şampiyonluk kupasını aldı.

Atatürk Spor Salonu'nda 3 gündür oynanan maçlarda, Göztepe, mücadele ettiği 3 karşılaşmadan 6 puan alarak Süper Lig'e birinci sırada çıktı.

Çukobirlik ise 3 karşılaşmada 4 puan toplayarak, Süper Lig'e çıkan ikinci takım oldu.

Maçın ardından düzenlenen törenle Göztepe'ye şampiyonluk kupasını Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici takdim etti.

Göztepe'nin antrenörü Ferudun Dorak, yaptığı açıklamada, şampiyonluğu kazandıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Çukobirlik'i yenerek yenilgisiz şampiyon olduklarını ifade eden Dorak, şöyle konuştu:

"Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Ben bu galibiyeti göztepeli annelere armağan ediyorum. Diğer takımlarıda tebrik ediyorum. Seneye Süper Lig'de oynacağız. Çok heyecanlıyız."

Çukobirlik Antrenörü Gürcin Can da Göztepe'yi şampiyonluklarından dolayı tebrik etti.

Sporcularını gösterdiği performanstan dolayı kutlayan Can, "İki takımında Süper Lig'i haketmişti. Bugünki maçın önemi, Göztepe buraya kadar hiç yenilmeden gelmişti. Onların hedefi yenilmemekti. Bizde onları yenmek istiyorduk, yapamadık, üzgünüz. Süper Lig'de olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA