Türkiye Basketbol Ligi Kurulu Toplandı

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Kurulu bugün İstanbul'da toplandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF) yapılan açıklamaya göre, Polat Renaissance Otel'de yapılan toplantıya TBF BaşŸkanı Harun Erdenay, asbaşŸkanlar Hüsnü KaragözoğŸlu ve Akın Suel, genel sekreter Celal Arısan, genel sekreter yardımcısı ve operasyonlar direktörü Emin Balcı, TBL Direktörü Samer şženbayrak ve ligde mücadele eden takımlardan Torku Konyaspor dışŸında 15 takımın temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılışŸ konuşŸmasını yapan Harun Erdenay, bu sezon kulüplerin Avrupa'daki başŸarılı sonuçlar aldığŸına dikkati çekerek, "Bu başŸarılar, TBL'nin gücünün göstergeleridir. Bunun yanında 2015 Play-off'larının başŸlamasıyla Türk kamuoyuna daha önce görmediğŸi bir şŸölen yaşŸatacağŸımızı biliyorum. Vizyonumuz net, TBL, Avrupa'nın tartışŸmasız en iyi ligi olacaktır. O noktaya gelene kadar gelişŸmeleri yeterli görmeyeceğŸiz" diye konuşŸtu.

TBL Direktörü Samer şženbayrak, "5 Yıllık Stratejik Plan"ı kulüp temsilcileriyle paylaşŸtı. YaptığŸı sunumda şženbayrak, kulüplerin başŸarıları, taraftar sayısındaki yükselişŸ, yayıncı kuruluşŸların izlenme oranları, sponsor sayısındaki artışŸ ile ilgili doneleri de kullanarak önümüzdeki dönemde lig ve kulüp faaliyetleri, yeni sponsorluk anlaşŸmaları, medya faaliyetleri, sosyal medya çalışŸmaları, sosyal sorumluluk projeleri üzerine olan hedefleri açıkladı.

Toplantıda TBF yöneticileri kulüp temsilcilerinin sorularını yanıtladı ve "5 Yıllık Stratejik Plan" hakkında detaylı bilgi verdi.

Kaynak: AA