İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmek ve kalkınmak için ildeki dinamiklerle birlikte yoğun bir çaba gösterdiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 51. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Dönem Başkanı Mehmet Tiryaki, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in sportif alanda başarılı bir ayı geride bıraktığını belirterek, Göztepe futbol takımının Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselmesi ve Arkas'ın voleyboldaki şampiyonluğunun kentte bir sevinç dalgası meydana getirdiğini dile getirdi.

Altınordu futbol takımının da peş peşe 6 galibiyet alarak play-off potasına girmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Tiryaki, kırmızı-siyahlı ekibe geride kalan maçlar için başarı diledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Göztepe ve Arkas'ı kutlarken, Altınordu Futbol Kulübü'ne de play-off yarışında başarı diledi.

75 kişilik iş adamı heyeti ile gittikleri Makedonya'da ticari ilişkiler konusunda önemli girişimlerde bulunulduğunu, hemen ardından Bayındır ekonomisi açısından büyük önem taşıyan Çiçek Festivali'nin açılışına katıldıklarını dile getiren Kocaoğlu, "İzmir, gelişmek ve kalkınmak için kentin dinamikleriyle birlikte yoğun bir çaba gösteriyor. Bu birlik beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, kentimizi kalkındırma konusunda önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kurul üyeleri, mayıs sonundaki toplantının, Dikili ilçesinde kurulan Avrupa'nın en büyük seralarında gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA