'Hayata Bağlı Ol' Projesi

Muğla Emniyet Müdürülüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayata Bağlı Ol" projesi kapsamında öğrencilere spor malzemelerinin yanı sıra, gitar, bağlama ve keman hediye edildi .

Muğla Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, polisin varlık sebebinin vatandaşın anayasa tarafından güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerinin kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün üzerine düşen görevi yerine getirmede göstereceği başarının, devlet ile vatandaş arasındaki güven olgusunun oluşması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, yürüttükleri görevler ne kadar zor olsa da vatandaş memnuniyetine büyük değer verdiklerini dile getirdi.
Polisin görev alanı gereği sürekli toplumla iletişim içerisinde olduğunu belirten Çetinkaya, "Bu gün toplumsal yaşamın her karesinde polisimizi vatandaşımıza hizmet sunarken görmekteyiz. Toplumu ilgilendiren hemen her alanda polis vardır. Bu yaşamsal öneme sahip görevleri üstlenen polisi, insanımız, devletin yüzü olarak görmektedir" dedi.

Emniyet Müdürlüğünün suçla mücadelede yalnızca bir suç işlendiği zaman müracaat edilen bir kurum olmanın ötesinde, toplumla işbirliği içinde, suçu henüz oluşmadan önleyebilmeyi amaçlayan, proaktif polislik anlayışını benimseyen bir hizmet anlayışına sahip olduğuna işaret eden Çetinkaya, şöyle konuştu:
"Özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin suçtan uzak bir yaşam sürerek ihtiyaç duydukları huzur ortamının sağlanması için her türlü tedbirleri almaktayız. Bu gün Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından finansmanı karşılanan Çocuk ve Gençlik Projesi olarak uygulamaya konulan toplumsal hizmet niteliğinde ki "Hayata Bağlı Ol" projesi ile birlikteyiz. Projemizin hedef kitlesine uygun 250 öğrencimiz tespit edildi. Okul idareci ve öğretmenleri ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılar neticesinde öğrencilerimiz yeteneklerine uygun sportif -sanatsal ve kültürel faaliyet alanlarına yönlendirildi. Temel amacımız çocuk ve gençlerimizin sahip oldukları potansiyel enerjilerini yetenekleri doğrultusunda geliştirmelerini sağlamak, suçtan uzak bir yaşam sürmelerini sağlayarak, sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmaktır."
Çetinkaya, proje kapsamında Saburhane Spor Kulübünce yaşları 7 ila 16 arasındaki 86 kişinin futbol eğitimi alarak kulübün maçlarında görev aldığını, Veloybol, Basketbol, Çim Hokeyi, Atletizm takımları oluşturularak toplamda 200 öğrencinin sportif branşlara yönlendirildiğini kaydetti.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrencilere spor malzemeleri ile gitar, bağlama ve kemanları Vali Çiçek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA