Spor Camiası Aa'yı Unutmadı

Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü, profesyonel futbol ve basketbol takımlarınca hafta sonu gerçekleştirilen spor organizasyonlarında pankartla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan Anadolu Ajansı'nın, 95. kuruluş yılını spor camiası da unutmadı. Birçok spor kulübü "Güvenilir, tarafsız, etik, hızlı" habercilik anlayışıyla faaliyetlerini 95 yıldır sürdüren Anadolu Ajansı'nın kuruluş yılını yayımladıkları mesajla kutladı.
Profesyonel futbol ve basketbol takımlarından bazıları, hafta sonu yaptıkları karşılaşmalarda Anadolu Ajansı'nın kuruluşunu kutlayan pankartlar taşıdı.
Spor Toto Süper Lig'de oynanan Bursaspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor, PTT 1. Lig'de yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Osmanlıspor, Şanlıurfaspor-Samsunspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'taki Kahramanmaraşspor-Bandırmaspor, Göztepe-Ankaragücü, Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan Rönesans TED Ankara Kolejliler-Türk Telekom, Pınar Karşıyaka-TOFAŞ ve Muratbey Uşak Sportif-Beşiktaş İntegral Forex karşılaşmalarında takımlar sahaya "Anadolu Ajansı'nın 95. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyoruz" yazılı pankartla çıktı.
Ayrıca Spor Toto Süper Lig'deki Çaykur Rizespor-Fenerbahçe, Torku Konyaspor-Trabzonspor ve Gençlerbirliği-Kasımpaşa karşılaşmalarında ise Anadolu Ajansı'nın 95. yaşı, tribünlere asılan pankartlarla kutlandı.

-Trabzonspor ve Orduspor'dan kutlama mesajı
Trabzonspor ve Orduspor kulüpleri, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunu yayımladıkları mesajlarla kutladı.
Trabzonspor Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, ''6 Nisan 1920'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilkeli ve çağdaş bir anlayışla hizmet veren Anadolu Ajansı'nın 95'inci kuruluş yıl dönümünü kutlar, nice gurur dolu yılları geride bırakmasını temenni ederiz" ifadeleri kullanıldı.
Orduspor Kulübü'nün internet sitesinde yer alan kutlama mesajında ise AA'nın tarafsız ve objektif habercilik anlayışının bütün haberlerde olduğu gibi spor haberlerinde de görüldüğü kaydedildi.
AA'nın Türkiye'nin olmazsa olmaz haber ajansı olduğunun belirtildiği mesajda, şu görüşlere yer verildi:
"Ülkemizin işgal altında olduğu zor dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın yayın hayatına başlamasının 95. kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm AA çalışanlarına nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileriz."

-AA'ya havada kutlama
Kapadokya'da sıcak hava balonu, Anadolu Ajansı'nın 95'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle sepetine asılan pankartla havalandı.
Göreme beldesinden kalkış yapan sıcak hava balonunun sepetine Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, "Anadolu Ajansı 95 yaşında" yazılı pankart asıldı.
Ayrıca Siirt Beron Sportif ve Havacılık Kulübü üyeleri, Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yılı dolayısıyla AA logolu afişle gösteri uçuşu yaptı.

Kaynak: AA