Torku Konyaspor Başkanı’ndan Kulüp Başkanlarına Çağrı

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, büyük takımların kulüp başkanlarına çağrıda bulundu.


Torku Konyaspor’un Trabzonspor’u 1-0 yendiği maçın ardından Büyükşehir Torku Arena Stadı çıkışında konuşan başkan Ahmet Şan, takımını aldıkları galibiyetten dolayı tebrik etti. Şan, “Trabzonspor gibi güçlü bir rakibe karşı güzel bir galibiyet aldık. Futbolcumuz Ali Çamdalı’nın sakatlığı bizi üzdü. Ben Salih Dursun arkadaşımıza bir daha o pozisyonu izlemesini tavsiye ediyorum. Bir futbolcu arkadaşına böyle girilmez. Bu hava topu mücadelesi değildi. Bu gece rahat uyuyacak mı Salih Dursun ben onu merak ediyorum. Böyle şeylere gerek yok. Bir önceki pozisyonda hakem faul vermedi diye o hırsla yaptı. Bunlara gerek yok aynı futbolcu başka bir yere gidebilir, burada da oynayabilir. Futbolcumuz için çok üzüldük. Şimdi de hastaneye gideceğiz” dedi.

Ahmet Şan, sezon başında koydukları hedefe ilerlediklerini belirterek, “Bu tamamen sabrın ve istikrarın bir eseridir. Daha üst sıralarda, ilk sekizi zorlamamız lazım bundan sonra. Önümüzdeki hafta o puanları da alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

"BİZİ DİNLEYEN YOK
Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyı kınadıklarını hatırlatan başkan Şan, büyük takımların başkanlarına çağrıda bulundu. Şan sözlerine şöyle devam etti:
“Bu büyük kulüp dediğimiz takımların, kulüplerin başkanları artık oturup kendi aralarında anlaşsınlar. Bizimle hiçbir mesele yok. Biz Süper Lig’de Anadolu kulüpleri olarak zaten üzerimize düşen şeyleri yapıyoruz. Sürekli de söylüyoruz futbolun dünyanın en önemli meselesi olmadığını. Sürekli şiddetten ve tahrikten kaçınmaları gerektiğini söylüyoruz kulüp başkanlarının. Fakat bizim sesimiz burada kalıyor. Stadın bu salonlarında kalıyor. Bizi dinleyen yok. Sabahlara kadar geyik muhabbeti yapan o büyük takımların sözde eski ustaları bıraksınlar bu işleri. Sabahlara kadar reyting uğruna ‘Şu şunu dedi, bu bunu dedi’ diyerek tahrik ediyorlar. Rüzgar ekersen fırtına biçersin. Onun için herkes bundan sonra milat kabul etsin. Yarın kulüpler birliği toplantısı var. İlgili kulüplerin başkanları gelmiyorsa bende gitmiyorum. Biz zaten gidiyoruz, hep toplanıyoruz, konuşuyoruz ama ilgili kulüplerin başkanları toplantılara gelmiyor. Ve anlaşmalara riayet etmiyorlar, kanun tanımıyorlar. Türk futbolu milat kabul edecekse, bu milat illaki birinin ölmesiyle olmaması lazım.”

Kaynak: İHA