Gençlerbirliği Farklı Kazandı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Kasımpaşa'yı 5-2 mağlup ettikleri maça ilişkin, "Mesut Hoca 4-5 maç üst üste alır ondan sonra yatar' diyorlar, demek ki yatmıyormuş" dedi.

Bakkal, yetenekli oyuncu Moestafa El Kabir'in devreye girmesiyle bu farkın ortaya çıktığını belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Kasımpaşa'yı 5-2 mağlup etti. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadelede galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Mervan Çelik, 56. dakikada İrfan Can Kahveci ile 45, 62 ve 83. dakikalarda Moestafa El Kabir kaydetti.

Konuk ekip Kasımpaşa'nın gollerini ise 4. dakikada Hollandalı golcü Ryan Babel ve Oscar Scarione attı.

"EL KABIR DEVREYE GİRİNCE FARK ORTAYA ÇIKTI"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk 20 dakika bocalayan bir Gençlerbirliği'nin olduğunu belirterek, "Takımdaki eksikliği hiç dile getirmeden oynayan varsa 'sahadaki oyuncu oyuncudur' diye kazanma adına geldik ve kazandık. El Kabir biraz daha devreye girmeye başlayınca fark ortaya çıktı. 20 dakikadan sonra üreten, isteyen, attıkça keyif veren bir takım vardı" dedi.

"ELEŞTİRİLERDEN SIKILDIM"
İstanbul Başakşehir maçından sonra "Mesut Hoca 4-5 maç üst üste alır ondan sonra yatar" dediklerini hatırlatan Bakkal, "Demek ki yatmıyormuş. Bunu öncelikle silelim. Ben inanılmaz derecede bundan sıkıldım. Başka takımlarla anlaşmaya gidiyorum, 'Ya sen 5 maçı alıyorsun niye sonra almıyorsun' diyorlar. Süper Lig'de 5 maç sezon boyunca alamayan takımlar var. Ben bu eleştiriden biraz rahatsız oldum. Bir maç yeniliyorsunuz 'yenilmeye mi başladınız' diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Süper Lig'de 35 puan yapıyoruz. İnşallah Çarşamba günü tribünler böyle boş olmaz. Bu takım üretkenliğe başladı.

İnsanlar gelsinler, biraz keyif alsınlar. Hava güneşli, takım üretmeye başladı.

Daha ne yapacağız?" ifadelerini kullandı.

"SOKAKTA KUPAYI İSTİYORLAR, MAÇA GELMİYORLAR"
Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'a karşı çarşamba günü oynayacakları mücadeleyi 'final maçı' olarak nitelendiren Bakkal, "Sokakta 'kupayı istiyoruz' diyorlar, ben de statta 15 bin kişi istiyorum. Gelin izleyin, çocuklar gol atıyor birlikte sevineceği taraftar yok. Taraftarımızı çarşamba günü bekliyoruz" dedi.

Bakkal, kaleci Ramazan'ın performansına ilişkin gelen bir soru üzerine ise genç kalecinin skor 2-1'ken çok kritik bir kurtarış yaptığını hatırlatarak, "Biz her zaman 5 tane atalım da o da 2 yesin, önemli değil" karşılığını verdi.

KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Jan Jacobus Wouters ise son haftalarda olduğu gibi maça önde başladıklarını belirterek, "Ondan sonra gol atma şanslarımız oldu ama değerlendiremedik. Kötü bir gol ardından hatalı olduğunu düşündüğüm bir penaltıyla 2-1 geri düştük. Son kısımda yediğimiz goller bireysel hatalardan geldi. Bunun üzerinde çalışmamız lazım" dedi.

"Maçlara iyi başlıyoruz ama sonunu getiremiyoruz" diyen Wouters, "En önemli sorunumuz takım olmak. Eğer takım olmadığınız zaman işler kötüye gitmeye başladığında bunun gerisi gelir, tutunamayız. Performansı belirleyen en önemli kriter takım olmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA