Biri İfade Verdi, Diğerine Zorla Getirilme

Teknik Direktör Fatih Terim’in şikayeti üzerine Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan açılan davada Ahmet Çakar tanık olarak dinlendi. Sanık Kütahyalı doğum gününü gerekçe göstererek duruşmaya katılmazken, mahkeme tanık Ertem Şener’e zorla getirilme kararı çıkardı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in Galatasaray Spor Kulübü’nden gönderilmesinin ardından gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Terim’in eski Başkan Ünal Aysal’a gönderdiği SMS’leri yayınlamıştı. Özel mesajlarının yayınlanmasının ardından Terim’in şikayeti üzerine, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Savcılık, bu mesajları televizyonda yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

MAHKEMEYE GELMEDİ YUNANİSTAN’A DOĞUM GÜNÜ KUTLAMAYA GİTTİ

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Rasim Ozan Kütahyalı, doğum gününü gerekçe göstererek duruşma katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Kütahyalı’nın avukatı Levent Demir, müvekkilinin yurtdışında olduğu için katılamadığını, mümkünse celse arasında ifade vermek istediklerini söyledi.

Hakimin nedenini sorması üzerine avukat Demir, Kütahyalı’nın doğum günü olduğunu ve Yunanistan’da iki günlük rezervasyon yaptırdığını açıkladı.



“DOĞUM GÜNÜ NEDENİYLE DURUŞMAYA GELMEMEK SAYGISIZLIKTIR”

Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, kendi müvekkilinin çok yoğun olmasına rağmen duruşmaya katıldığını belirterek Kütahyalı’nın doğum gününü gerekçe göstermesini eleştirdi.

Avukat Epözdemir, “Doğum günü nedeniyle duruşmaya katılmamak yargılamaya saygısızlıktır. Ben bunu kendime ve meslektaşlarıma saygısızlık olarak görüyorum. Diğer sanık Ünal Aysal yurt dışında olmasına rağmen kalktı geldi, Kütahyalı Türkiye’de ikamet etmesine rağmen gelmedi” dedi.

Mahkeme hakimi ise “Rasim bey bilmiyor muydu? Sürekli ekranda olan biri. Hoş ve şık olmuyor. Yakıştıramadım şahsen” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Duruşmada daha sonra spor yazarı ve yorumcusu Ahmet Çakar tanık olarak dinlendi. Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Ertem Şener ve Sinan Ergin ile birlikte “Beyaz Futbol” programını sunduklarını kaydetti.

O gün programda mesajlaşmalar yayınlandıktan sonra reklam arasında Kütahyalı’ya bu mesajları nereden aldığını sorduğunu söyledi.



Çakar, “ Rasim’e sordum ama nereden aldığımı söyleyemem dedi.

Birkaç hafta sonra kendimle ilgili bir soruşturmada ifadeye gelmiştim. Savcı bana bu olayla ilgili de tanık olarak dinleyeceğini söyleyince olayın büyüdüğünü anladım. Ben tekrar Rasim’i aradım, savcının dediğini söyledim ve mesajları nereden aldığını sordum. ‘Söylemem’ dedi.

Baba oğul gibiyiz bu mesajları Aysal’dan mı aldın diye sordum. Çocuğunun üzerine yemin ederek Aysal’dan almadığını söyledi” diye konuştu.



“RASİM BU MESAJLARI 4 YOLLA ELDE ETMİŞ OLABİLİR”

Hakim bunun üzerine Çakar’a, Kütahyalı’nun bu mesajlara nasıl ulaşmış olabileceğini sordu. Çakar, “4 ihtimal var. Ya Aysal verdi, ya Terim verdi, ya illegal yollardan telekulak gibi elde etti ya da Aysal veya Terim’in yanındakilerden temin etti” yanıtını verdi.

“RASİM ZAMAN ZAMAN KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRIR”

Çakar, ifadesinin devamında “Bir müddet sonra yöneticimiz ‘Özel mesajları yayınlayanları biliyoruz’ şeklinde alt yazı geçti. Biz de kimse kimseye açık mesaj vermez. Rasim zaman zaman kantarın topuzunu kaçırır. Bana karşı bile. Aysal ve Terim arasındaki mesajlar iki arkadaşın birbirine gönderdiği ‘nasılsın iyi misin’ niteliğinde mesajlardı. Terim’in cevap vermemesi üzerine sanki aralarında soğukluk varmış gibi, Terim çalıştığı kulübün başkanını dikkate almıyormuş gibi bir izlenim doğuyordu. Ben mesajların içeriğinden bu izlenimi almadım ama toplumda özellikle basında böyle bir izlenim doğdu. Kaldı ki ben bu mesajların yayınlanmasını fazla önemsememiştim. Kendimle ilgili soruşturmada savcı, bu olayla ilgili şahit olarak dinleyeceğini söyleyince işin büyüdüğünü anladım” dedi.



“TERİM’İN GS’DEKİ GÖREVİNE MİLLİ TAKIMLA ÇALIŞACAĞI İÇİN SON VERİLDİ”

Çakar’ın ifadesinin ardından Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, tanığa sorular yöneltti. Avukat Epözdemir, tapelerin yayınlanmasından önce Terim’in görevine son verildiğini, mesajlar yayınlanarak Terim’in işine son verilmesinin haklı olduğuna zemin oluşturmak amacıyla mı yayınlandığı konusunda Kütahyalı’nın beyanı olup olmadığını sordu. Çakar, “Terim’in görevine mesajlardan dolayı değil Milli Takım ile anlaştığı için son verildi.

GS kulübü de onay vermişti. Hem GS’yi hem Milli Takımı çalıştıracaktı” yanıtını verdi.

“BU SORUYA YANIT VERİRSEM TERİM İTİBAR KAYBINA UĞRAR”

Epözdemir Çakar’a sonraki programlardan birinde Kütahyalı ile aralarındaki diyalogu hatırlatarak “Siz Aysal ile Kütahyalı arasındaki ilişki hakkında bilgi vereceğinizi söylüyorsunuz. Kütahyalı ‘beni satma’ ifadesini kullanıyor. Bu ifade ile sanki bildiklerinizi anlatacaktınız da engellemeye çalışıyor. Bu konudaki çelişkinin nedenini soruyoruz” dedi.

Çakar ise “Ben bu soruya cevap verirsem Fatih Bey itibar kaybına uğrar. Kendisi benim 30 yıllık dostumdur. Cevap veremem” dedi.

Terim’in avukatı Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu’na Terim ile Milli Takım’ın ne zaman anlaşma imzaladığının ve Galatasaray yönetiminin onayı olup olmadığının sorulmasını mahkemeden talep etti.

Kütahyalı’nın avukatına uyarıda bulunan hakim “Müvekkiliniz Rasim Bey’e yakalama kararı çıkarmayı yakıştıramıyorum. Normal şartlarda yakalama çıkartıyoruz. Bir dahaki celse gelmezse yakalama kararı çıkartacağım” şeklinde konuştu.



TANIK ERTEM ŞENER’E ZORLA GETİRİLME KARARI

Ara kararını açıklayan Mahkeme, Kütahyalı’nın bir daha ki duruşma hazır edilmesine, gelmemesi durumunda yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. TFF’ye Terim ile anlaşmanın ne zaman yapıldığının ve Galatasaray yönetiminin onayı olup olmadığının sorulmasını kararlaştıran mahkeme, mesajların yayınladığı programın sunucusu ve tanık olarak çağrılan ancak gelmeyen Ertem Şener’in zorla getirilmesine hükmetti.

Kaynak: İHA