Rana’nın Büyük Başarısı

İstanbul’da yapılan binicilik yarışlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Rana Çapar Adana'nın gururu oldu.


Adana Atlıspor Kulübü sporcularından 13 yaşındaki Rana Çapar, binicilik sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye başladı.

Spor hayatında henüz ikinci yılı geride bırakan ve büyük bir yetenekle at binen Rana Çapar, henüz lisanslı sporcu kimliği ile daha bir yılı bile doldurmadı. Buna karşın yıllarını bu spora adayan sporcular kadar hırslı, arzulu ve başarılı bir şekilde at binerek Adana Atlıspor’un başarısına katkı koyuyor

Ekim 2014 yılında lisanslı sporcu kimliği ile yarışmalara katılan Rana Çapar, katıldığı yarışlarda elde ettiği başarılarla, geleceğe umutla bakıyor. Antrenörleri, bu çalışma temposunu sürdürmesi halinde çok kısa sürede milli takım adına da yarışabilecek düzeye geleceğini belirtirken, Türkiye’ye her yarışta madalya getirebileceğine inanıyorlar. Rana Çapar, kısa süren sporculuk yaşamında İstanbul Atlı Spor Kulübünde yapılan Kaya Baban kış ligi 1. Ayak müsabakalarında Taniyitlim isimli atıyla Türkiye genelinde 20 at arasında 80 ve 100 CM’de birincilikler, 90 CM’de ikincilik elde etti. Yine İstanbul Atlı Spor Kulübü Land Rover ligi 1. Ayak müsabakalarında yine Taniyitlim isimli atıyla 20 at arasında 100 ve 105 cm ikincilikler elde ederek Adana’ya toplamda 5 kupa ile döndü

Adana Atlıspor Kulübü Yöneticileri, Rana’dan oldukça umutlu olduklarını belirtirken, “Yetenekli bir sporcumuz. Yoğun bir çalışma temposunda. Sporculuğunun yanı sıra, öğrenciliğinin de başarılı geçmesi bizleri gururlandırıyor” dediler.

Kaynak: İHA