Minik Eskrimciler, Alanya’da Kürsüye Çıktı

Alanya’da yapılan Eskrim Süper Minikler Şampiyonası’nda Büyükşehirli eskrimciler bir altın, bir gümüş madalya kazandı.

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen, 9 ülkeden yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı, Uluslararası Eskrim Süper Minikler ve Minikler Çocuk Kupası maçları tamamlandı. Atatürk Spor Salonu’nda 5 gün süren turnuvanın son gününde takımlar müsabakaları gerçekleşti.

Turnuvaya bu yılda katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcuları, on altı Eskrimciyle mücadele etti. Turnuvada 91 sporcunun yarıştığı Minik bayanlar turnuvasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün başarılı Eskrimcisi Kübra Temel üçüncü oldu.

Süper Minik Erkek Flöre dalında yarışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu bir diğer eskrimci Yusuf Arhan Doyaroğlu ise 110 sporcu arasında şampiyon oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Eskrim antrenörü Ömer Kılıç "Eskrim Federasyonu tarafından yılda bir kez yapılan bu etkinlik alt yapıdaki sporcularımızın tecrübe kazanmasından çok güzel oluyor. Çocuklarımız, bu yılda çok güzel bir performans çizerek başarılı sonuçlar aldı. Bizlere destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA