Fenerbahçeli Oyuncu Kuyt:

Fenerbahçeli oyuncu Dirk Kuyt, Fenerbahçe gibi bir kulübün her zaman iyi oyuncuların peşinde olduğunu belirterek, bunu kendini geliştirmek için yaptığını söyledi.

Kuyt, maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılacağını hatırlattı.

Bir gazetecinin, "Bugün Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Fernandao ve Ozan Tufan'a karşı top oynadınız. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Kuyt, Fenerbahçe'nin geleceğe baktığını söyledi.

Fenerbahçe'nin yardıma ihtiyacı olduğu takdirde her zaman yanında olacağını teknik direktör İsmail Kartal'a söylediğini anlatan Kuyt, şöyle devam etti:

"Gazetelerin ve televizyonların transfer spekülasyonlarıyla ilgili yapılan haberlere takılmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Normalde Fenerbahçe gibi bir kulüp her zaman iyi oyuncuların peşinde olur. Kendini geliştirmek için bunu yapar. Geçen hafta bir gazetede bir şey gördüm. Bu gazetelerin birinde takım içinde sevilmediğim yazıyordu. Aynı zamanda haberde, 'Ben kendimi, kendi takımım için korumak istiyormuşum ve Fenerbahçe için elimden gelen her şeyi yapmayacakmışım' deniyordu. Ben bu haberle ilgili sinirli değilim ama çok üzgünüm ve hayal kırıklığına uğradım. Çünkü oyuncularla aramdaki ilişki gayet iyi."



Bu konuya örnek veren Kuyt, geçen akşam takım arkadaşları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in kendisini bir akşam yemeğine davet ettiğini söyledi. Bu tarz haberler yazıldığında şaşırdığını dile getiren Kuyt, şunları söyledi:

"Aynı zamanda o haberi yapan arkadaş, Fenerbahçe için oynamak istemediğimi, kendimi korumak istediğimi ve Feyenord'a sakladığımı yazmış. Eskişehir maçından önce hocamız bana tekrar oynamak için hazır olduğumu söyledi. Daha sonra, 'Kuyt, ben seni seviyorum. Bu takımda sana ihtiyacım var ama bir yandan da sana özen göstermek sana dikkat etmek ve korumak zorundayım' dedi. Beraber oturduk, tartıştık ve maç günü bana ilk 11'de olmayacağımı açıkladı. Ben ona teşekkür ediyorum. Çünkü hocamız benim için bir hocadan da öte. Üç yıldır birlikte çalışıyoruz. Belki Fenerbahçe'de bulunan tüm insanların arasında beni en iyi tanıyan insan ve beni bir maç daha kulübede tuttu, korudu. Sadece 30 dakika oynattı. Mutluyum. Bu sayede, bu akşam 90 dakika oynadım. Gazetecilerden isteğim, böyle haberlerin yapılmaması. Çünkü günün sonunda bu beni etkilemez, sizi etkiler."

Kaynak: AA