Balıkesir Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Durmaz:

Balıkesir Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Gültekin Durmaz, "Balıkesir bölgesi hakemliği şu anda çok iyi bir yerde. En üst düzeyde bulunan İlker Meral ile altında Ahmet Ayaz kardeşimiz var" dedi.

Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda, "Hakemlik" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada hakemlik konusunda Balıkesir'in iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Türkiye ortalamasına göre durumlarının iyi olmasına rağmen bunu dahada yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Durmaz, "Balıkesir bölgesi hakemliği şu anda çok iyi bir yerde. En üst düzeyde bulunan İlker Meral ile altında Ahmet Ayaz kardeşimiz var. Ancak biz, bunu yeterli görmeyip daha da artırmamız gerektiğine inanıyoruz. İlker Meral'in yanına yeni arkadaşlarımızı çıkarabilirsek, il olarak kendimizi başarılı sayacağız. Tüm uğraşlarımız, üst klasmanlar ve Süper Lig'de görev yapacak düzeyde yeni arkadaşlar hazırlamaktır" dedi.

Balıkesir genelinde 100 futbol hakemi bulunduğuna dikkati çeken Durmaz, "Hakemlerimizden 32'si, klasman gruplarında görev yapıyor. Ayrıca 60 gözlemcimiz var ve son olarak Merkez Hakem Kurulu'nun Balıkesir'de açtığı kursu 162 aday hakemimiz bitirdi ve 13 bayan hakem aramıza katıldı. Bu arkadaşlarımızdan, belgelerini tamamlayıp koşullarını yerine getiren, sağlık raporu alıp atletik sınavlarda başarı sağlayan 110 aday hakem arkadaşımızla birlikte, böyle bir orduyla Balıkesir futboluna hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA